27. април – Влада Косова спремна да се састане са Србима

ПРИШТИНА – Саветница косовског премијера Хашима Тачија Дурата Хоџа изјавила је данас да је влада спремна да се састане с представницима Срба на северу Косова, били то и садашњи председници општина, уколико их Срби изберу за представнике.

Хоџа је то изјавила током представљања извештаја Међународне цивилне канцеларије (МЦК) “Гости у нашој кући: Свеобухватни предлог о статусу и српска заједница на северу Косова”. Извештај МЦК је резултат консултација с грађанима, са око 100 Срба, које је обавила канцеларија МЦК у Митровици. “Први пут ово је глас једне солидне групе и представника Срба који живе на северу Косова”, каже се у извештају.

У извештају се закључује да Срби са севера немају прихватљиве или жељење механизме који ће омогућити изражавање њихових интереса и истиче да се ситуација на терену неће променити док се не промени размишљање и став Београда. У том извештају се наводи да косовска влада треба да учини максимум како би “пружила руку” српској заједници на северу, у циљу њихове што брже интеграције у косовско друштво.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Prosto ne mogu da verujem,da i vi u Pecatu pisete o nekakvoj Vladi Kosova,ispravno je jedino reci Siptarskoj vladi na uzurpiranom Kosovu i Metohiji.

    Aman ljudi,mislio sam da bar vi imate hrabrosti i petlju da kazete istinu,kad ono tuga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *