27. април – Ковачевић: Покрајина увек са српским префиксом

ПАНЧЕВО – Први на листи “Д С С – Војислав Коштуница” за покрајинске изборе у Војводини, драмски писац Синиша Ковачевих поручио је на предизборном скупу у Панчеву да Војводина мора имати српски префикс “док је света и века” али и бити довољно широка за све друге националности које у њој постоје.

“Када дођемо на власт то ћемо и омогућити”, рекао је Ковачевић на скупу у Скупштини града који је првобитно био планиран у хали спортова али је измештен због блокаде пољопривредника, која је узроковала и одсуство председничког кандидата Д С С Војислава Коштунице.

Залажући се за индивидуалну и колективну одговорност и критикујући досадасцњу власт, Ковачевић је поручио да је на “нама да одлучимо да ли ћемо бити преварени или се призвати памети”. “Морал и етичке категорије на српској политчкој сцени изостају, а политички патуљци обећавају оно што нису кадри реализовати. Политичка мапа Србије је невесела и као избор је глас за Д С С. Војислав Кошутница је логичан одговор на изазове који су пред нама”, казао је Ковачевић.

Позивајући Панчевце да гласају за Д С С, Ковачевић је нагласио да лидер те странке “воли Србију, каже свима искрено шта мисли…” и истакао да још постоје људи који имају заклетву, сврставајући и себе међу њих.Кандидат за републичког посланика Садра Рашковић-Ивић навела је да је Д С С позната као државотворна странка, а да њена политика јесте политичка и војна неутралност Србије.

“У ову преизборну трку уводимо питање слободе Србије – другог имена за неутралност државе. Залажемо се за идеју да се окренемо ка својим ресурсима, нашем паметном народу и вредним рукама, а политичка неутралност ће нам омогућити и економски развој”, рекла је она.

Како је поручила Панчевцима, 6. мај ће бити велика прекретница после које ће бити познато “да ли ће Србија бити отписана или ће крочити на нови пут, предвођена Д С С-ом”.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *