04. април – У Приштини каменовани аутомобили делегације Владе Србије

БЕОГРАД – Влада Србије саопштила је данас да су два аутомобила у којима су били чланови њене делегације данас каменовани у центру Приштине, недалеко од седишта Еулекса.

У саопштењу се наводи да је премијер Србије Мирко Цветковић тим поводом упутио оштар протест високој представници Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, шефу УНМИК-а Фариду Зарифу и шефу Еулекса Гзавије Де Марнаку.

Према наводима из саопштења Владе Србије, један члан делегације је лакше повређен у нападу, који се догодио нешто после 16 сати, када је група хулигана каменовала два аутомобила владине делегације, која је у покрајини боравила са задатком да имплементира договоре постигнуте у техничком дијалогу са властима у Приштини.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић затражио је од шефова међународних мисија на Косову и Метохији да, у складу са својим мандатом, спроведу хитну истрагу и нападаче приведу правди.

“Ради се о још једном покушају екстремиста да затраше српско становништво у јужној покрајини, да спрече дијалог и имплементацију договора и мирно решавање проблема”, истакао је премијер Цветковић.

Извор: Бета, РТВ

3 коментара

  1. Kakva Vlada, takva i delegacija.

  2. Милутин

    Шта су тражили тамо?Ишли да “ИМПЛЕМЕНТИРАЈУ договоре техничког дијалога са терористичким властима”!Константно замазивање очију са неким туђицама!ИШЛИ БРЕ ДА ПОТПИШУ ИЗДАЈУ!!!Да позавршавају што више задатака господара из Вашингтона пре избора у Србији!

  3. Postovani citaoci novine PECAT, posto sam postao redovan citalac gorepomenute novine, onda s’pravom mislim da vam dugujem jedan dobar i prijateljski savet. Prvo ovi mesetari koji dolaze pola tajno, treba da traze izvinjenje zbog ubistava na kosovu, pa tek onda da dolaze to je jedno. A drugo je da ne zaboravim jos i to, gospodjica Edita i g. Borko, odavno se druze, smeju i pricaju dosta intimno…pa i neka se zene!!!
    jedino sto im preostaje!!!! mozda tj. idioma,…ali, ja se izvinjavam na pola sale!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *