03. април – Скоро све листе имају свог кандидата

БЕОГРАД – Скоро све изборне листе пријављене за парламентарне изборе 6. маја, имаће и своје председничке кандидате уколико буду расписани и председнички избори.

Кандидат Демократске странке и листе “Избор за бољи живот – Борис Тадић” биће садашњи председник Борис Тадић, а коалиције окупљене око Српске напредне странке Томислав Николић.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да ће он сигурно бити кандидат те странке на председничким изборима уколико буду одржани истовремено са парламентарним и локалним.

Председнички кандидат Српске радикалне странке биће Александар Мартиновић, рекао је агенцији Бета заменик председника радикала Драган Тодоровић.

У Савезу војводјанских Мадјара агенцији Бета је речено да ће сигурно имати свог председничког кандидата уколико Борис Тадић поднесе оставку и буду заказани ванредни избори.

О председничком кандидату одлучићемо на наредној седници председништва, казао је агенцији Бета потпредседник СВМ Балинт Пастор.

Демократска странка Србије навела је да треба сачекати да се распишу председнички избори и да ће о учешћу на њима одлуку донети страначки органи.

Уједињени региони Србије ће објавити име кандидата када буду расписани председнички избори, рекла је чланица Председништва УРС Сузана Грубјешић.

У покрету “Двери” агенцији Бета је речено да “озбиљно размишљају” о свом кандидату и да ће у наредних дан-два након расписивања председничким избора одлучити о томе.

Извор: Бета

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *