03. април – Кфор најавио затварање алтернативних путева

ЗУБИН ПОТОК – Представници Кфора саопштили су данас на састанку у Зубином Потоку представницима Срба са севера Косова да имају наређење из НАТО команде да затворе алтернативне путне правце на северу КиМ.

То је након састанка са представницима међународних војних и цивилних мисија на Косову рекао новинарима председник општине Зубин Поток Славиша Ристић који сматра да би затварање путева био корак у погрешном правцу и да би могао да дестабилизује ситуацију на северу Косова.

“Пуковник Кфора Адолф Конрад саопштио нам је да Кфор има наредбу из команде НАТО-а у Напуљу да затвори алтернативне путеве”, рекао је Ристић додајући да је таква одлука донета у координацији са властима у Београду.

“Наш став је да алтернативни путеви који воде ка централној Србији нису илегални већ слободни и легални путеви које наше становништво користи свих ових година и да се њиховим затварањем спречава слобода кретања”, рекао је Ристић.

Он је навео да српско становништво неће прихватити затварање путева и да се таквим потезом опет ризикује да незадовољни грађани приступе неком оштријем виду протеста постављањем барикада и слично.

Састанку у Зубином Потоку присуствовали су начелник косовскомитровичког Округа Раденко Недељковић, председници општина Лепосавић и Звечан Бранко Нинић и Драгиша Миловић и представници УНМИК-а и Еулекса.

Срби са севера Косова у већини случајева користе алтеранативне путне правце избегавајући на тај начин административне прелазе Брњак и Јариње јер, како кажу, бојкотују косовске царинике који се налазе на тим прелазима.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Ma sta kazes?! Oberst, nista manje nego ADOLF, saopstio da je stiglo naredjenje iz NATO komande? Je li ja ovo sanjam? Ma nemoguce… Da se zatvore putevi? Pa koliko ja znam jedina preostala svrha postojanja te alijanse je da se sto brze (sto ce reci supersonicnim avionima) vrsi promocija demokratije i ljudskih sloboda tamo gdje ih nema, sto sigurno ukljucuje i slobodu kretanja. A sad nam zatvaraju alternativne puteve? Aaaaaa… Sad mi je jasan cilj operacije Laufer! Pa da, put u Evropu nema alternativu! Sto znaci da naredjenje nije stiglo iz Napulja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *