03. april – Kfor najavio zatvaranje alternativnih puteva

ZUBIN POTOK – Predstavnici Kfora saopštili su danas na sastanku u Zubinom Potoku predstavnicima Srba sa severa Kosova da imaju naređenje iz NATO komande da zatvore alternativne putne pravce na severu KiM.

To je nakon sastanka sa predstavnicima međunarodnih vojnih i civilnih misija na Kosovu rekao novinarima predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić koji smatra da bi zatvaranje puteva bio korak u pogrešnom pravcu i da bi mogao da destabilizuje situaciju na severu Kosova.

“Pukovnik Kfora Adolf Konrad saopštio nam je da Kfor ima naredbu iz komande NATO-a u Napulju da zatvori alternativne puteve”, rekao je Ristić dodajući da je takva odluka doneta u koordinaciji sa vlastima u Beogradu.

“Naš stav je da alternativni putevi koji vode ka centralnoj Srbiji nisu ilegalni već slobodni i legalni putevi koje naše stanovništvo koristi svih ovih godina i da se njihovim zatvaranjem sprečava sloboda kretanja”, rekao je Ristić.

On je naveo da srpsko stanovništvo neće prihvatiti zatvaranje puteva i da se takvim potezom opet rizikuje da nezadovoljni građani pristupe nekom oštrijem vidu protesta postavljanjem barikada i slično.

Sastanku u Zubinom Potoku prisustvovali su načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković, predsednici opština Leposavić i Zvečan Branko Ninić i Dragiša Milović i predstavnici UNMIK-a i Euleksa.

Srbi sa severa Kosova u većini slučajeva koriste alteranativne putne pravce izbegavajući na taj način administrativne prelaze Brnjak i Jarinje jer, kako kažu, bojkotuju kosovske carinike koji se nalaze na tim prelazima.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Ma sta kazes?! Oberst, nista manje nego ADOLF, saopstio da je stiglo naredjenje iz NATO komande? Je li ja ovo sanjam? Ma nemoguce… Da se zatvore putevi? Pa koliko ja znam jedina preostala svrha postojanja te alijanse je da se sto brze (sto ce reci supersonicnim avionima) vrsi promocija demokratije i ljudskih sloboda tamo gdje ih nema, sto sigurno ukljucuje i slobodu kretanja. A sad nam zatvaraju alternativne puteve? Aaaaaa… Sad mi je jasan cilj operacije Laufer! Pa da, put u Evropu nema alternativu! Sto znaci da naredjenje nije stiglo iz Napulja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *