30. март – Поповић: Измештање БАС од уштеда градске власти

БЕОГРАД – Кандидат Демократске странке Србије (ДС С) за градоначелника Александар Поповић изјавио је данас да ће та странка, уколико освоји власт у престоници, изместити аутобуску станицу из центра града и да ће се тај посао финансирати уштедама градске власти и кроз јавно-приватно партнерство.

“Желимо да да ослободимо 72 хектара савског амфитеатра и да коначнио поченемо да решавамо проблеме и изместимо БАС на за то већ предвиђени простор. Делимично ћемо то финансирати уштедама градске власти, а делимично кроз јавно-приватно партнерство”, рекао је Поповић новинарима испред аутобуске станице.

Поповић је представљајући програм ДС С за уређење саобраћаја у Београду, рекао да ће се измештањем аутобуске станице у престоници добити део савског амитеатра који је ослобођен од саобраћаја и да ће се тиме смањити загађење и гужве у центру.

“Добићемо аутобуску стганицу на Новом Београду, која ће бити доступна захваљујући аутопуту из свих праваца и смањићемо транспорт опасних производа кроз ценатар града. То један део решавања проблема у Београду који смо у стању да обећамо и да у наредне четири године испунимо”, закључио је Поповић.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Idelno mesto i za instituciju visoke kulture-KRALJEVSKU OPERU SRBIJE kraj Save, nalik Sidnejskoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *