28. март – Неопходна борба против привилегија и корупције

БЕОГРАД – Српска напредна странка (СНС) сматра да је неопходна борба против политичких класа, привилегија и корупције, јер ће само на тај начин бити створени услови за отварање нових радних места и бољи живот грађана, изјавио је данас кандидат те странке за градоначелника Београда Александар Вучић.

Вучих је током обиласка фабрике ПВЦ столарије “Слога” на Дорћолу рекао и да је потребно смањење фирмарина и такси које фирме плаћају.

“Србија може да иде напред, али чини ми се да смо једини који су изашли (на изборе) са конкретним аргументима. Нећемо дозволити да се на основу страначке припадности долази до радних места”, рекао је Вучић.

Он је додао да, уместо партијске припадности, образовање марљивост и посвећеност треба да буду кључни принципи на основу којих ће људи моћи да добијају посао.

Према његовим речима, уместо да стимулише предузећа, држава се досад правила као да предузећа која не раде – не постоје.

Фабрика “Слога” у којој ради 50 радника, од тога 30 особа са инвалидитетом, и у којој радници месецима нису примили плату показује каква је реалност Србије и Београда, сматра заменик председника СНС.

Како је оценио, та фабрика може да ради и дневно произведе и до сто прозора, али је проблем што “нико не гради ништа и што нема инвестиција”.

“У Београду царује политичка бирократија и не могу да се добију послови”, рекао је Вучић истакавши да српска престоница треба да буде мотор развоја Србије.

Директор фабрике Мирослав Велимировић је подсетио да је “Слога” основана далеке 1947. године, а да се “тренутно не налази ни у приватном, ни у друштвеном, ни у државном власништву.

Он је навео да су радници са инвалидитетом примили плата за новембар 2011. док зараде осталих запослених касне више од годину дана.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *