27. март – Коштуница:Власт довела земљу у економско безнађе

ВРАЊЕ – Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница данас је у Врању критиковао власт у Србији што је, како тврди, земљу довела у економско и политичко безнађе.

Коштуница је на промоцији изборног програма ДС С у Врању оценио да грађани Србије лошије живе него грађани у било којој земљи у окружењу.

Лидер ДС С је објаснио да је такво стање директна последица “чудне политике по којој је Европска унија нешто свето, нешто у шта се не сме дирати”.

“Ова власт је грађане Србије довела у тешку заблуду. Њој је европско питање главно питање и када њега решимо, наводно смо, решили све”, рекао је Коштуница.

Он је подсетио да је Србија увек у својој историји била део Европе и да ће тако и остати. “Једно је Европа, а друго ЕУ и европска бирократија у Бриселу”, констатовао је лидер ДС С.

Коштуница је поновио да Србија мора бити неутрална, истичући да неутралност није изолација, како се грађанима сугерише.

“Дилеме нема, Србија мора да буде политички неутрална. Онако како је пре неколико година себе прогласила војно неутралном у односу на НАТО, исто тако себе мора прогласити политички неутралном у односу на Брисел и ЕУ, као што сто су то пре нас урадиле неке богате земље Европе”, истакао је лидер ДС С.

После свих мука данас се у Србији дичимо и поносимо тиме што смо кандидат за ЕУ, а прећуткује се да смо то скупо платили делом сопствене територије, рекао је Коштуница.

Он је поручио да се Србија, када је у питању Косово, неће и не сме одрећи свог основног оружја – права.

“Право на сопствену територију је наше основно право, утемељено у међународном праву и нашем Уставу. Оно је наше основно оружје пред западом, чија је стратегија о Косову брзо и коначно решење”, казао је Коштуница.

Поред председника ДС С, на скупу у Хотелу “Врање” говорили су члан Социјалног савета ДС С Слободан Лавовић, писац Желидраг Никчевић и локални функционери те странке.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Svaki ko se oseca Srbinom treba da glasa za DSS! Nema druge alternative. Duznost svakog Srbina je da stane na stranu ove partije za opstanak svoje domovine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *