25. март – СНС:Јавна предузећа – за прање и преливање новца

БЕОГРАД – Члан Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић изјавио је данас да је Влада Србије у претходне четири године акумулирала више од пет милијарди евра губитака у јавним предузећима којима, како је казао, руководи готово искључиво партијски кадар.

“У Србији има 719 јавних и комуналних предузећа, којима руководи 8.242 директора. Од тога, њих више од 80 одсто има чланску карту неке од владајућих странака, а ниједан директор није изабран на јавном конкурсу, већ су сви постављени”, истакао је Ђурић испред зграде Владе Србије у Немањиној улици у Београду.

По његовим речима, такви подаци показују да су јавна предузећа део механизма за прање и преливање новца грађана.

“Јавна предузећа својом неефикасношћу и корумпираним пословањем стварају губитке, који се надокнађују новцем грађана Србије и новим задуживањем. Тај новац се потом прелива у приватне џепове људи блиских владајућим структурама.”, рекао је Ђурић и обећао да ће СНС извршити детаљно и темељно реструктурирање јавних предузећа и ревизију њиховог пословања.

“Знамо да у Србији постоји неколико десетина афера попут Колубаре, и те истраге нису ни такнуте. Ми смо спремни да се са њима ухватимо у коштац и то ће, уз нови закон о јавним набавкама, омогућити да будућа влада СНС реализује озбиљне уштеде и направи прве озбиљне економске кораке напред”, поручио је Ђурић.

Функционер СНС је оценио да ДС у овој кампањи у јавност не излази са било каквим новим програмом или кадровима, већ са истим – како је рекао – “добро познатим корумпираним и неспособним лицима”.

Тиме, по Ђурићевом мишљењу, ДС жели да поручи да су сви у Србији исти као они и да тако обесхрабри грађане који желе да се боре за бољи живот. “Али у томе неће успети, јер грађани желе промене, а СНС је само катализатор тих промена.”, закључио је.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *