22. март – Радикали: Ситуација у здравству катастрофална

БЕОГРАД – Српска радикална странка залаже се за увођење праведнијег и ефикаснијег система здравствене заштите, изјавио је данас члан председничког колегијума СРС-а Паја Момчилов, који је ситуацију у здравству оценио као “катастрофалну”.

“Здравштвено стање грађана Србије је катастрофално. Не само да смо биолоски угрожени, већ доста људи умире од незаразних болести а то се може спречити. Нама је потребан ефикаснији и праведнији систем здравствене заштите”, рекао је Момчилов на конференцији за новинаре у Кнез Михајловој улици.

Момчилов је напоменуо да је до “урушавања система здравствене застите” дошло због лоше наплате обавезног здравственог осигурања као и да дугови здравственог Фонда према добављачима узносе 33 милијарде евра.

Он је нагласио да је на томе “системски рађено”, а да је најбољи доказ за то недостатак јефтиних и приступачних лекова као што су поједини цитостатици.
“Србији недостају лекови. Торлак је уништен до те мере да не може самостално да произведе вакцине против грипа, а “Галеника” је на коленима. Грађани су приморани да из свог џепа финансирају лечење”, казао је представник радикала.

Момчилов, који је председник скупштинског одбора за здравство, подсетио је и да нису расвељене многе афере које су потресале здравство у Србији.

Извор: Танјуг

5 коментара

 1. Василим

  Здравство и здравље људи је на ивици слома! То је можда био и циљ, да се “природним” путем десеткујемо! Нажалост то се дешава а сви су некако занесени, о томе се не говори, о последицама погрешне-опасне досадашње политике нико не говори озбиљно нити се шта предузима!

  А што се тиче лополука, ТУЖНА је крвна слика Србије!
  Наједном су прорадили фингирани стечајеви за фармацеутске лоповске фирме које су отеле неколико стотина милиона евра, сад их “бацају” у стечај, па се само из стечајне масе наплаћују повериоци(РФзЗО) и банке(…Агробанка намерно гурнута), и НИКО не одговара! Која је то обмана!?

  А са друге стране у јануару је Скупштина Србије донела закон о брисању(или пребацивању на буџет) дугова Јавних предузећа и фирми, а са друге стране МАЛИМ трговцима, радњама, предузетницима се зарачунавају лудачке камате што од помахниталих Банака, највише од Пореске службе,Финансијске, а јавнима предузећима и тајкунима се ОПРАШТАЈУ дугови!?

  Сулуда, крвничко-деструктивна игра се игра, сопствени народ , трговце,произвођаче, радње,пољопривреда и сл. се ЗАТИРЕ, а страним ташна-машна фирмама из региона се даје по 10000 евра по запосленом, без икаквих услова. Па онда странци отварају фантомске фирме за склапање производа, којима се нуде повластице за све и свја, странци узму лову, па после пар година збришу и ништа!????

  А малој привреди,домаћим пословним лицима се нон-стоп повећавају порези, таксе, порески дугови(камата на камату)..гурају домаћа правна лица у амбис и грађанима УБРЗАНО ОТИМАЈУ личну имовину, станове, апарате, локале, средства за живот,….

  А фирме које су намерно гурнуте у стечај(предходно похаране) се наплаћују само из стечајне имовине, која је по правилу предходно опељешена.

  Ово је монструозно.

  *додатак:После се чуде зашто народ пије седативе . И још најавише да ће да пусте лекове за смирење на позитивну листу!!! Па веле да ће у наредних 10. година да се удвостручи конзумирање таблета за смирење. Па јел то визија будућности боље Еуропске Србије,јели то срљање у бољитак или…

  Дакле, ово што нам се дешава је зло и наопако, нажалост и будућност је под дебелим знаком питања!?
  Чини ми се да сви ми нисмо свесни колико смо скувани, а политичари су ….#%&?%*

 2. Ubili su mi suprugu i kada sam poludeo od bola poceo da ih hakujem po internetu poslale su mi ubice ovaj mail
  https://docs.google.com/file/d/0Bzj0870jhDN2NGJjMDFjNjAtZjI0My00YzFlLWFlNzktNzlkZDA4ODM3NGI3/edit

  Te neynalice su za tesku kaznu ili jios gore, ali ja nisam nemoralana nakaza, ja sam intelektualac i moralan cobvek koji voli svoj narod

 3. Ovo su pokojni clanovi nasih porodica. A mi smo demonstrirali u ministarstvu zdravlja kod Tomice Milosavljevica , koji nam je zapretio policijom svi se prave blesavi. Ubice i neynalice!!!
  https://picasaweb.google.com/109293854111743035161/Da?authkey=Gv1sRgCKitlOi-o-rfCQ

 4. Катастрофа и ову дивну жену су незналице убиле. Све “стручно” и без гриже савести!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=aqPuPazrNR4&feature=plcp&context=C4fdb18fVDvjVQa1PpcFNKDj2-huf1WJbzARoX-0REw3Bqt3hbyNs%3D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *