21. март – Председнички избори ако су у интересу државе

БЕОГРАД – Функционер Демократске странке (ДС)Нада Колунџија изјавила је у среду да ће председник Србије Борис Тадић донети одлуку о председничким изборима у складу са интересима државе.
“Мислим да ће председник озбиљно одмерити аргументе за и против ранијег расписивања председничких избора и донети одлуку која ће бити најсигурнија и најбоља за грађане и која ће бити најповољнија за државу”, рекла је Колунџија за Б92.

Она је казала да се у одлуци о расписивању председничких избора не ради о тактизирање на штету других странака.

Према њеним речима, неки сматрају да је исцрпљујуће и губљење времена одржати парламентране, покрајинске и локалне изборе у мају и затим неколико месеци касније председничке. Али, уколико председник поднесе оставку, једно вереме не би било ни парламента, ни владе, а ни председника који би радили у пуном капацитету, објаснила је Колунџија.

“Дакле, тада држава на неки начин остаје без најјачих иструмената који су јој потребни у случају обављања важних послова”, рекла је Колунџија и додала да Тадић већ има важне уговорене државничке сусрете везане за даљи пут Србије ка европским интеграцијама.

Парламентарни, покрајински и локални избори одржавају се 6. маја.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *