09. март – Шешељ поново у болници?

ХАГ – У Хашком трибуналу је одложена за данас заказана статусна конференција у преџалбеном поступку по једној од оптужница против лидера Српске радикалне странке Војслава Шешеља за непоштовање суда.

Статусна конференција је требало да почне у 10 часова, али је Трибунал саопштио да је одложена до даљег и није навео разлоге за њено одлагање.

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ пребачен је јутрос у болницу ван Хашког трибунала, јер му се синоћ нагло погоршало здравствено стање, саопштила је данас СРС.

Дефибрилатор, који је Шешељу уграђен у јануару, изазвао је шест електрошокова како би му уравнотежио срчани ритам, наводи се у саопштењу радикала.

Радикали подсећају да Шешељу још није урађена операција којом би неисправна електрода у дефибрилатору била замењена.
Шешеља је 26. и 27. јануара посетио четворочлани медицински тим из Србије који је дао препоруку да он буде ослобођен, јер му је “неопходно континуирано лечење ван затворских услова”.

Шешељ је 31. октобра прошле године осуђен на 18 месеци затвора због обелодањивања поверљивих података који се односе на заштићене сведоке у књизи чији је аутор.

Судско веће је, доносећи тада пресуду, наложило да Шешељ ту казну служи упоредо са првом казном, изреченом у јулу 2009. године, такође за непоштовање суда.

Он је тада осуђен на 15 месеци затвора због обелодањивања података о сведоцима којима су биле одобрене мере заштите идентитета.

Трећа оптужница проистиче из првог предмета, јер Шешељ није поступио по налогу већа, које је од њега тражило да са своје интернет странице уклони материјале који су издати као поверљиви.

У главном поступку, Шешељу се суди за ратне злочине почињене на простору у Хрватске, Војводине и БиХ у периоду од 1991. до 1993. године. Оптужени ће започети изношење завршних речи у понедељак, 12. марта.

Тужилашто је ове седмице за лидера радикала затражило казну од 28 година затвора, тврдећи у завршној речи да је оптужени крив по свих девет тачка оптужнице.

8 коментара

 1. Nije čudno što je ŠEŠELJ ponovo u bolnici, i nakon saznanja da će biti osudjen na 28. god. robije(!)? Srbija ništa ne čini da pomogne našim pritvorenicima, pogotovo dobrovoljnim? – Svi se sećamo kada su četiri srpaka generala na čelu sa Pavkovićem prosto nagovarana od Srbije da se predaju HAŠKOM SUDU i da će Srbija sve da učini da im pomogne u odbrani!? – od tada se o njima ništa ne govori, kakva pomoć kakvi bakrači!!! Videlo se to i po dodeljivanju herojska ODLIKOVANJA povodom DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE – NIJE ODLIKOVAN NI JEDAN VOJNIK, POLICAJAC, OFICIR, GENERAL… koji su ginuli i branili Srbe na Kosovu od albanskog separatistič. fašizma (!!!)???

 2. Ubice te Vojo. To je jedini nacin da te zaustave.
  Oni nemaju milosti ni za njihove ljude.
  Pogledajte sta rade sa njihovom decom.
  Bog te blagoslovio.
  U Zdravlje.

 3. Ja uopšte ne verujem holandskim lekrima. Ugradiili su mu neispravni defibrilator koji je samo za jednu moć izazvao 6 eletrošokova na Šešeljevom već oslabljenom srcu? Izvinite, ali šta je ovo ako ne sofisticirani pokušaj ubistva, koje su zapadne obaveštajne službe preko holandskih lekara, pokušale da izvrše, sve u cilju sprečavanja njegovog završnog obraćanja ovom cirkusu od suda.

 4. Izdrzi, i vracaj se, najpotrebniji si ovde!

 5. Зоран Ђорђевић

  Ако свет буде чуо његову завршну реч многи ће да поцрвене од стида, а многи да позелене од беса.
  Зато и чине све да га у томе спрече.

 6. Василим

  Не дај се душманима !

  Мени НИСУ јасни ови у СРС.
  Зашто не изађу и блокирају улицу, штрајкују глађу, седну у улицу Српских Владара, па толико је посланика радикала у Републичкој Скупштини, у Граду, Општинама, примају дебеле приходе,…па нека се мало жртвују, виде ли они да хоће да убију Шешеља или се праве луди!

  Изађу испред председништва Србије ,машу два сата и побегну и то ми неки радикали!

  Па реагујте, штрајкујте, блокирајте, кидишите, БРАНИТЕ, уместо што кукате, закукавате , бре радикали “радикални”!?

 7. VOJO-VOJO-MUCENICE…NEKA TI JE SVEVISNJI NA POMOCI…Amin BOZE.

 8. Светлост и топлина

  Буди јак као и увек. Ми се молимо за твоје здравље.Доста је
  наших људи УБИЈЕНО у ХАГУ. Мало им је бомбардовање,клање, и
  свакојако страдање нашег народа,него се наша агонија и даље
  наставља све док не савладамо прво ЗЛО у себи.Одатле се почиње
  и све се ту заврашава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *