09. mart – Šešelj ponovo u bolnici?

HAG – U Haškom tribunalu je odložena za danas zakazana statusna konferencija u predžalbenom postupku po jednoj od optužnica protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojslava Šešelja za nepoštovanje suda.

Statusna konferencija je trebalo da počne u 10 časova, ali je Tribunal saopštio da je odložena do daljeg i nije naveo razloge za njeno odlaganje.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prebačen je jutros u bolnicu van Haškog tribunala, jer mu se sinoć naglo pogoršalo zdravstveno stanje, saopštila je danas SRS.

Defibrilator, koji je Šešelju ugrađen u januaru, izazvao je šest elektrošokova kako bi mu uravnotežio srčani ritam, navodi se u saopštenju radikala.

Radikali podsećaju da Šešelju još nije urađena operacija kojom bi neispravna elektroda u defibrilatoru bila zamenjena.
Šešelja je 26. i 27. januara posetio četvoročlani medicinski tim iz Srbije koji je dao preporuku da on bude oslobođen, jer mu je “neophodno kontinuirano lečenje van zatvorskih uslova”.

Šešelj je 31. oktobra prošle godine osuđen na 18 meseci zatvora zbog obelodanjivanja poverljivih podataka koji se odnose na zaštićene svedoke u knjizi čiji je autor.

Sudsko veće je, donoseći tada presudu, naložilo da Šešelj tu kaznu služi uporedo sa prvom kaznom, izrečenom u julu 2009. godine, takođe za nepoštovanje suda.

On je tada osuđen na 15 meseci zatvora zbog obelodanjivanja podataka o svedocima kojima su bile odobrene mere zaštite identiteta.

Treća optužnica proističe iz prvog predmeta, jer Šešelj nije postupio po nalogu veća, koje je od njega tražilo da sa svoje internet stranice ukloni materijale koji su izdati kao poverljivi.

U glavnom postupku, Šešelju se sudi za ratne zločine počinjene na prostoru u Hrvatske, Vojvodine i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine. Optuženi će započeti iznošenje završnih reči u ponedeljak, 12. marta.

Tužilašto je ove sedmice za lidera radikala zatražilo kaznu od 28 godina zatvora, tvrdeći u završnoj reči da je optuženi kriv po svih devet tačka optužnice.

8 komentara

  1. Nije čudno što je ŠEŠELJ ponovo u bolnici, i nakon saznanja da će biti osudjen na 28. god. robije(!)? Srbija ništa ne čini da pomogne našim pritvorenicima, pogotovo dobrovoljnim? – Svi se sećamo kada su četiri srpaka generala na čelu sa Pavkovićem prosto nagovarana od Srbije da se predaju HAŠKOM SUDU i da će Srbija sve da učini da im pomogne u odbrani!? – od tada se o njima ništa ne govori, kakva pomoć kakvi bakrači!!! Videlo se to i po dodeljivanju herojska ODLIKOVANJA povodom DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE – NIJE ODLIKOVAN NI JEDAN VOJNIK, POLICAJAC, OFICIR, GENERAL… koji su ginuli i branili Srbe na Kosovu od albanskog separatistič. fašizma (!!!)???

  2. Ubice te Vojo. To je jedini nacin da te zaustave.
    Oni nemaju milosti ni za njihove ljude.
    Pogledajte sta rade sa njihovom decom.
    Bog te blagoslovio.
    U Zdravlje.

  3. Ja uopšte ne verujem holandskim lekrima. Ugradiili su mu neispravni defibrilator koji je samo za jednu moć izazvao 6 eletrošokova na Šešeljevom već oslabljenom srcu? Izvinite, ali šta je ovo ako ne sofisticirani pokušaj ubistva, koje su zapadne obaveštajne službe preko holandskih lekara, pokušale da izvrše, sve u cilju sprečavanja njegovog završnog obraćanja ovom cirkusu od suda.

  4. Izdrzi, i vracaj se, najpotrebniji si ovde!

  5. Zoran Đorđević

    Ako svet bude čuo njegovu završnu reč mnogi će da pocrvene od stida, a mnogi da pozelene od besa.
    Zato i čine sve da ga u tome spreče.

  6. Ne daj se dušmanima !

    Meni NISU jasni ovi u SRS.
    Zašto ne izađu i blokiraju ulicu, štrajkuju glađu, sednu u ulicu Srpskih Vladara, pa toliko je poslanika radikala u Republičkoj Skupštini, u Gradu, Opštinama, primaju debele prihode,…pa neka se malo žrtvuju, vide li oni da hoće da ubiju Šešelja ili se prave ludi!

    Izađu ispred predsedništva Srbije ,mašu dva sata i pobegnu i to mi neki radikali!

    Pa reagujte, štrajkujte, blokirajte, kidišite, BRANITE, umesto što kukate, zakukavate , bre radikali “radikalni”!?

  7. VOJO-VOJO-MUCENICE…NEKA TI JE SVEVISNJI NA POMOCI…Amin BOZE.

  8. Svetlost i toplina

    Budi jak kao i uvek. Mi se molimo za tvoje zdravlje.Dosta je
    naših ljudi UBIJENO u HAGU. Malo im je bombardovanje,klanje, i
    svakojako stradanje našeg naroda,nego se naša agonija i dalje
    nastavlja sve dok ne savladamo prvo ZLO u sebi.Odatle se počinje
    i sve se tu zavrašava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *