02. март – Заустављена колона возила Еулекса

ЗВЕЧАН – Колона возила Еулекса са цистернама и кућицама за смештај цариника заустављена око 11 часова у месту Банов До у општини Звечан на путу Звецан – Зубин Поток, рекао је данас председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић.

Он је новинарима рекао да је колона Еулексових возила кренула из правца Јагњеница у општини Зубин Поток према административном прелазу Јариње.

“У месту Банов До мештани су се спонтано окупили и спречили их да прођу јер је то у супротности са договором који су председници општина Звечан и Зубин Поток Драгиша Миловић и Славиша Ристић постигли са представницима Еулекса да се може кретати по једно возило Еулекса у коме се могу налазити само представници Еулекса а никако цариници или опрема коју би
требало да користе на административним прелазима”, рекао је Пантић.

Према његовим речима, Кфор је затим блокирао тај део пута, међутим након што се на лицу места окупили грађана, војници Кфора су се повукли и саобраћај је нормализован.

 

Хапшење због илегалног поседовања оружја

 

Еулекс и косовска полиција ухапсиле су јутрос једну особу у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице током акције сузбијања илегалног поседовања оружја, потврдила је Танјугу портпарол Еулекса Ирина Гудељевић.

Она је рекла да су код ухапшеног пронађени оружје и муниција.
“Ухапшени ће бити изведен пред предпретресног судију у року од 48 сати”, казала је Гудељевићева.

Она је додала да је акција спроведена у циљу сузбијања проблема илегалног поседовања наоружања, који је један од највећих на Косову.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Vaša borba na Kosmetu je ujedno borba Patriotske Srbije koja neprizaje SAHRANU DRŽAVE SRBIJE koju je objavio prospski. Ovi
    Šenluče,pevaju a Srbija na koljenima plače moli BOGA da ovoj
    vlasti brzo dođe kraj u to veruje RODOLJUBIVO SRPSTVO Verujte
    BRAĆO NA KOSMETU!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *