02. mart – Zaustavljena kolona vozila Euleksa

ZVEČAN – Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena oko 11 časova u mestu Banov Do u opštini Zvečan na putu Zvecan – Zubin Potok, rekao je danas predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

On je novinarima rekao da je kolona Euleksovih vozila krenula iz pravca Jagnjenica u opštini Zubin Potok prema administrativnom prelazu Jarinje.

“U mestu Banov Do meštani su se spontano okupili i sprečili ih da prođu jer je to u suprotnosti sa dogovorom koji su predsednici opština Zvečan i Zubin Potok Dragiša Milović i Slaviša Ristić postigli sa predstavnicima Euleksa da se može kretati po jedno vozilo Euleksa u kome se mogu nalaziti samo predstavnici Euleksa a nikako carinici ili oprema koju bi
trebalo da koriste na administrativnim prelazima”, rekao je Pantić.

Prema njegovim rečima, Kfor je zatim blokirao taj deo puta, međutim nakon što se na licu mesta okupili građana, vojnici Kfora su se povukli i saobraćaj je normalizovan.

 

Hapšenje zbog ilegalnog posedovanja oružja

 

Euleks i kosovska policija uhapsile su jutros jednu osobu u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice tokom akcije suzbijanja ilegalnog posedovanja oružja, potvrdila je Tanjugu portparol Euleksa Irina Gudeljević.

Ona je rekla da su kod uhapšenog pronađeni oružje i municija.
“Uhapšeni će biti izveden pred predpretresnog sudiju u roku od 48 sati”, kazala je Gudeljevićeva.

Ona je dodala da je akcija sprovedena u cilju suzbijanja problema ilegalnog posedovanja naoružanja, koji je jedan od najvećih na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Vaša borba na Kosmetu je ujedno borba Patriotske Srbije koja neprizaje SAHRANU DRŽAVE SRBIJE koju je objavio prospski. Ovi
    Šenluče,pevaju a Srbija na koljenima plače moli BOGA da ovoj
    vlasti brzo dođe kraj u to veruje RODOLJUBIVO SRPSTVO Verujte
    BRAĆO NA KOSMETU!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *