Opšta pometnja u redovima huligana, navijača i građana

Piše Pavle Ćosić

Subotica, 31. januar 2012. godine (Be92) – Na prijateljskoj utakmici između FK Dorćol iz Beograda i FK Bačka iz Subotice došlo je do sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana. Najpre je izbila tuča na severnoj strani tribina na kojoj su se nalazili navijači Dorćola koji se zapravo dele na one koji navijaju za Zvezdu i one koji navijaju za Partizan. Zatim je do istog sukoba došlo na južnoj strani tribina navijača Bačke, po istoj osnovi.

 

U toj gužvi, navijači sa obe strane su istrčali na teren i počeli da tuku fudbalere zavisno od toga za koji od dva velika tima navijaju, ali i međusobno. Nastradali su i sudije pošto su pokušavali da ih razdvoje, a jedan linijski sudija je i dokazani zvezdaš. Da situacija bude još komplikovanija, ispred stadiona su čekali navijači Srbije u rukometu koji su preko nekog internet foruma pogrešno bili obavešteni da se na stadionu Bačke odigrava rukometna utakmica između Hrvatske i Francuske. Pošto je utakmica prekinuta i navijači iznureni krenuli da izlaze, napali su ih huligani s palicama za bejzbol i noževima, ubeđeni da su svi oni redom navijači Hrvatske.
Subotičanin Janoš Varga, sav isprebijan i dva puta uboden nožem završio je na Kliničkom centru u Subotici, a zatim je prebačen na VMA, odakle je dao izjavu za naše novine da je na utakmicu došao da uživa u sportu i da sa svim sukobima nema nikakve veze jer navija za Vojvodinu, po nacionalnosti je Mađar, a na stadion je dospeo isto greškom, tako što su mu prijatelji iz šale rekli da će tamo biti održana utakmica između Vojvodine i Spartaka u ragbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *