„БУС ПЛУС“ – курцшлус

Пише Александар Ђаја

Нема никакве дилеме да ће картица „БУС ПЛУС“ не само дефинитивно решити сав нагомилани јад и чемер који су нам на леђа натоварили „петооктобарски револуционари“, а у протекле четири године додатно ојачали „проевропски опсенари“, него нас заштитити и од могућих елементарних непогода и катастрофа…

Кurzschluss  – „кратак спој“ који доводи до прекида струје

 

Коначно знамо шта је решење за економски, национални и државни колапс у који су нас у протекле четири године увалили актуелни српски властодршци…

У ЗНАЊУ ЈЕ СПАС
Знамо шта је решење за тумачење великих мисли великог Ненада Чанка: „Све почиње да личи на она зла времена. Глумци и писци се прозивају, чврсторукашки попови држе помене невиним жртвама окружени иконографијом ‘осрбљивања и правоверја’, батинаше нико не успева да идентификује“… Знамо шта је решење за ничим изазван „самохвалоспев“ потпредседнице ДС-а Јелене Триван: „Демократска странка се кандидује да води Србију и у будућности, зато што има кредибилан програм и људе који могу тај програм да спроведу“… Знамо шта је решење за поновно „брозовско“ изједначавање жртава, најавом да ће на Савском тргу у Београду бити подигнут „споменик невиним жртвама ратова почињених на простору бивше Југославије током деведесетих година прошлог века“ (што значи „дупло ништа“) –  уместо да се споменик назове једино могућим именом: „Споменик грађанима Србије, невиним жртвама НАТО агресије 1999. године“… Знамо шта је решење ДС-овог режима за очај који га је захватио, јер се задужио за додатних шест милијарди евра (60 евра по секунди!), отпустио 300.000 радника више него што је запослио и у нападу панике, простачким речником прогласио председника СНС-а Томислава Николића „политичком кукавицом“… Зато и знамо шта је решење за, здравом разуму непојмљиву најаву „политичког хероја“ Бориса Тадића, како је спреман да се састане са Хашимом Тачијем, кога је Дик Марти оптужио за „трговину људским органима, кријумчарење оружја и дроге“, чиме би Тадић признао и Тачија и независно Косова о истом трошку! Осим, ако није у питању „тајна  операција“ БИА-е, по којој би на Тачијев позив да „ ја и Борис Тадић, као два лидера, имамо обавезу да пружимо руку један другом“, господина Тачија требало примити у Београд, а онда га по потерници српских власти – рутински ухапсити. Ваљда је Тачи заслужнији да буде ухапшен у Београду од Радована Караџића и Ратка Младића…?

[restrictedarea]

У међувремену, до реализације таквог „херојског чина“ Демократске странке коначно смо сазнали и шта је решење за „травку бесмртности“ (коју несрећни Гилгамеш никада није успео да пронађе), у речима председника политичког савета ДС-а Драгољуба Мићуновића: „Демократе ће бити на власти док Србија не постане чланица ЕУ“, као и „да је ДС дала једну од највећих жртава, а то је живот председника странке“. То је, нажалост, тачно. Али, сада знамо и шта је ова власт понудила као најновије решење за највећу срамоту у историји Србије, која никада неће бити спрана, а коју је Мићуновић „заборавио“ да помене: Да је Демократска странка, прва и једина странка у политичкој историји света, која је свог, на слободним демократским изборима више пута узастопно изабраног председника државе Слободана Милошевића, на превару ухапсила и са лисицама на рукама и џаком на глави депортовала у Хаг на погубљење!

СОФИСТИЦИРАНО ПРАЊЕ САВЕСТИ
А решење целог овог ДС-овог политичког галиматијаса, у целини и појединачно, јесте – картица „БУС ПЛУС“!
Али, чак ни тако „софистицирано“ испирање сопствене савести ДС-у не скида прљавштину баш из сваке мождане поре. Ваљда, зато што је у Београду почетком фебруара нападало 20 цм снега и потпуно шокирало градске власти! Запосленима у култури, на пример, који примају плату из градског буџета, градска власт није могла због „снежне мећаве“ да, уместо до сада уобичајене маркице, уплати још увек непознат износ динара за „БУС ПЛУС“ картицу. Тако је 3. фебруара, аутомат у тролејбусу у који сам ушао (а који су њихови врхунски лингвисти прозвали „валидатор“ – као „терминатор“?) мојој најпонизније принетој картици куловски одбрусио: „Немате довољно кредита!“ Зашто „валидатор“ одговара, кад га ништа не питам? Ако му је до приче, нека се обрати Драгану Ђиласу и упита га својим роботизованим СФ гласом: „Драгане, где је лова?“ Или: Драгане, зашто аутобуси и тролејбуси касне по сат-два, зашто свуда у тролејбусима дува као на отвореном мору, зашто су возилима ГСП-а „ћелаве гуме“, зашто у њима нема грејања, зашто путници псују Владу, зашто сте увели „БУС ПЛУС“, када је све у Србији – у дебелом минусу?! Није, ваљда, како неки злонамерни говоре, да је цео овај „циркус у нашем граду“ подигао своју шатру само зато да би се неки ваш „компањон“ обогатио? Ја у то не верујем. Не верујем да се до сада већ сви нисте „пристојно“ осигурали за „зла времена“, те да је ико од ваших остао незбринут. А поготово не могу да верујем да вас баш нимало „не жуља“ што ћете остати упамћени у историји Србије као власт која је изгубила Косово, али је добила – „БУС ПЛУС“!
И зато, нема никакве дилеме да ће картица „БУС ПЛУС“, не само дефинитивно решити сав нагомилани јад и чемер који су нам на леђа натоварили „петооктобарски револуционари“, а у протекле четири године додатно ојачали „проевропски опсенари“, него нас заштитити и од могућих елементарних непогода и катастрофа. Ето, на пример, она нас је заштитила од најснажније сунчеве олује која је погодила нашу планету још од 2005. године! Објашњење стручњака да је Србија била „поштеђена“ негативних утицаја поменуте олује, захваљујући свом географском положају и облачном времену, приче су за малу децу. Поготово, што је некако истовремено са појавом у Београду картице „БУС ПЛУС“, пао снег у Сахари! А то се дешава само неколико пута у једном веку, јер температура у највећој пустињи света често достиже 50 степени Целзијуса.
Тако вам је то у животу. За некога мајка, за другог маћеха. За ДС и градоначелника Ђиласа „БУС ПЛУС“, а за грађане Београда, бедуине и њихове камиле  „БУС ПЛУС – курцшлус“!

[/restrictedarea]

3 коментара

  1. Na ovaj po običaju besprekoran Đajin tekst, čovek ne zna da li da se smeje, ili da plače. Da li da se smeje na apsurdnost priče, kada Đilas i DS uvode nekakvu karticu u rashodovane trolejbuse i autobuse, u momentu kada je Srbija praktično bankrotirala, ne bi li tako dobili koji predizborni politički poen i nahranili lovom sebe, kao i svoje nezasite partijske tajkune – ili da plače nad potpunom ubivenošću u pojam ovog naroda, koji sve to prihvata kao stado ovaca pred klanjem. Narode moj, pa zar ne vidite da su oni ogluveli i oslepeli od pohlepe, da više ne znaju šta rade i gde će još da zagrabe? Čak je i MMF rekao da sa njima više neće da razgovara! Sramota je da ovakva najnesposobnija i najkorumpiranija Vlada u istoriji Srbije, izgura ceo mandat, zaduživši sve nas milijardama evra – a, pogotovu da opet nastavi da vlada ajoš četiri godine i sasvim dotuče ono malo života u srpskom narodu. Valjda to nećete dozvoliti…?

    • Slažem se u potpunosti Arsenije. Koncizno i precizno rečeno. Ovakve tekstove treba stavljati na bilborde, na sva moguća mesta, u nadi da će se ljudi probuditi. Realno, ovo je problem svih nas.

  2. Ja ne znam da li srpski narod ima mozak kamile (time ne želim da uvredim kamile!), ali ovo što mu rade Tadić, Đilas, DS i ostala kamarila kvazidemokrata boljševičkog tipa okupljenih oko njih (ne žalim da uvredim ni boljševike!) – ne bi tolerisalo ni poslednje preživelo ljudoždersko pleme na planeti, negde u bespućima amazonske džungle!… Hej, bre, Srbi, jesmo li mi, zaista, potomci cara Dušana, kneza Lazara, Obilića i Njegoša, ili „isprdci“ otomanskih okupatora!… Kažimo već jednom – dosta, i pošaljimo ove „soroševske kiborge “ na smetlište istorije, gde im je odavno i mesto!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *