„BUS PLUS“ – kurcšlus

Piše Aleksandar Đaja

Nema nikakve dileme da će kartica „BUS PLUS“ ne samo definitivno rešiti sav nagomilani jad i čemer koji su nam na leđa natovarili „petooktobarski revolucionari“, a u protekle četiri godine dodatno ojačali „proevropski opsenari“, nego nas zaštititi i od mogućih elementarnih nepogoda i katastrofa…

Kurzschluss  – „kratak spoj“ koji dovodi do prekida struje

 

Konačno znamo šta je rešenje za ekonomski, nacionalni i državni kolaps u koji su nas u protekle četiri godine uvalili aktuelni srpski vlastodršci…

U ZNANJU JE SPAS
Znamo šta je rešenje za tumačenje velikih misli velikog Nenada Čanka: „Sve počinje da liči na ona zla vremena. Glumci i pisci se prozivaju, čvrstorukaški popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom ‘osrbljivanja i pravoverja’, batinaše niko ne uspeva da identifikuje“… Znamo šta je rešenje za ničim izazvan „samohvalospev“ potpredsednice DS-a Jelene Trivan: „Demokratska stranka se kandiduje da vodi Srbiju i u budućnosti, zato što ima kredibilan program i ljude koji mogu taj program da sprovedu“… Znamo šta je rešenje za ponovno „brozovsko“ izjednačavanje žrtava, najavom da će na Savskom trgu u Beogradu biti podignut „spomenik nevinim žrtvama ratova počinjenih na prostoru bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina prošlog veka“ (što znači „duplo ništa“) –  umesto da se spomenik nazove jedino mogućim imenom: „Spomenik građanima Srbije, nevinim žrtvama NATO agresije 1999. godine“… Znamo šta je rešenje DS-ovog režima za očaj koji ga je zahvatio, jer se zadužio za dodatnih šest milijardi evra (60 evra po sekundi!), otpustio 300.000 radnika više nego što je zaposlio i u napadu panike, prostačkim rečnikom proglasio predsednika SNS-a Tomislava Nikolića „političkom kukavicom“… Zato i znamo šta je rešenje za, zdravom razumu nepojmljivu najavu „političkog heroja“ Borisa Tadića, kako je spreman da se sastane sa Hašimom Tačijem, koga je Dik Marti optužio za „trgovinu ljudskim organima, krijumčarenje oružja i droge“, čime bi Tadić priznao i Tačija i nezavisno Kosova o istom trošku! Osim, ako nije u pitanju „tajna  operacija“ BIA-e, po kojoj bi na Tačijev poziv da „ ja i Boris Tadić, kao dva lidera, imamo obavezu da pružimo ruku jedan drugom“, gospodina Tačija trebalo primiti u Beograd, a onda ga po poternici srpskih vlasti – rutinski uhapsiti. Valjda je Tači zaslužniji da bude uhapšen u Beogradu od Radovana Karadžića i Ratka Mladića…?

[restrictedarea]

U međuvremenu, do realizacije takvog „herojskog čina“ Demokratske stranke konačno smo saznali i šta je rešenje za „travku besmrtnosti“ (koju nesrećni Gilgameš nikada nije uspeo da pronađe), u rečima predsednika političkog saveta DS-a Dragoljuba Mićunovića: „Demokrate će biti na vlasti dok Srbija ne postane članica EU“, kao i „da je DS dala jednu od najvećih žrtava, a to je život predsednika stranke“. To je, nažalost, tačno. Ali, sada znamo i šta je ova vlast ponudila kao najnovije rešenje za najveću sramotu u istoriji Srbije, koja nikada neće biti sprana, a koju je Mićunović „zaboravio“ da pomene: Da je Demokratska stranka, prva i jedina stranka u političkoj istoriji sveta, koja je svog, na slobodnim demokratskim izborima više puta uzastopno izabranog predsednika države Slobodana Miloševića, na prevaru uhapsila i sa lisicama na rukama i džakom na glavi deportovala u Hag na pogubljenje!

SOFISTICIRANO PRANJE SAVESTI
A rešenje celog ovog DS-ovog političkog galimatijasa, u celini i pojedinačno, jeste – kartica „BUS PLUS“!
Ali, čak ni tako „sofisticirano“ ispiranje sopstvene savesti DS-u ne skida prljavštinu baš iz svake moždane pore. Valjda, zato što je u Beogradu početkom februara napadalo 20 cm snega i potpuno šokiralo gradske vlasti! Zaposlenima u kulturi, na primer, koji primaju platu iz gradskog budžeta, gradska vlast nije mogla zbog „snežne mećave“ da, umesto do sada uobičajene markice, uplati još uvek nepoznat iznos dinara za „BUS PLUS“ karticu. Tako je 3. februara, automat u trolejbusu u koji sam ušao (a koji su njihovi vrhunski lingvisti prozvali „validator“ – kao „terminator“?) mojoj najponiznije prinetoj kartici kulovski odbrusio: „Nemate dovoljno kredita!“ Zašto „validator“ odgovara, kad ga ništa ne pitam? Ako mu je do priče, neka se obrati Draganu Đilasu i upita ga svojim robotizovanim SF glasom: „Dragane, gde je lova?“ Ili: Dragane, zašto autobusi i trolejbusi kasne po sat-dva, zašto svuda u trolejbusima duva kao na otvorenom moru, zašto su vozilima GSP-a „ćelave gume“, zašto u njima nema grejanja, zašto putnici psuju Vladu, zašto ste uveli „BUS PLUS“, kada je sve u Srbiji – u debelom minusu?! Nije, valjda, kako neki zlonamerni govore, da je ceo ovaj „cirkus u našem gradu“ podigao svoju šatru samo zato da bi se neki vaš „kompanjon“ obogatio? Ja u to ne verujem. Ne verujem da se do sada već svi niste „pristojno“ osigurali za „zla vremena“, te da je iko od vaših ostao nezbrinut. A pogotovo ne mogu da verujem da vas baš nimalo „ne žulja“ što ćete ostati upamćeni u istoriji Srbije kao vlast koja je izgubila Kosovo, ali je dobila – „BUS PLUS“!
I zato, nema nikakve dileme da će kartica „BUS PLUS“, ne samo definitivno rešiti sav nagomilani jad i čemer koji su nam na leđa natovarili „petooktobarski revolucionari“, a u protekle četiri godine dodatno ojačali „proevropski opsenari“, nego nas zaštititi i od mogućih elementarnih nepogoda i katastrofa. Eto, na primer, ona nas je zaštitila od najsnažnije sunčeve oluje koja je pogodila našu planetu još od 2005. godine! Objašnjenje stručnjaka da je Srbija bila „pošteđena“ negativnih uticaja pomenute oluje, zahvaljujući svom geografskom položaju i oblačnom vremenu, priče su za malu decu. Pogotovo, što je nekako istovremeno sa pojavom u Beogradu kartice „BUS PLUS“, pao sneg u Sahari! A to se dešava samo nekoliko puta u jednom veku, jer temperatura u najvećoj pustinji sveta često dostiže 50 stepeni Celzijusa.
Tako vam je to u životu. Za nekoga majka, za drugog maćeha. Za DS i gradonačelnika Đilasa „BUS PLUS“, a za građane Beograda, beduine i njihove kamile  „BUS PLUS – kurcšlus“!

[/restrictedarea]

3 komentara

  1. Na ovaj po običaju besprekoran Đajin tekst, čovek ne zna da li da se smeje, ili da plače. Da li da se smeje na apsurdnost priče, kada Đilas i DS uvode nekakvu karticu u rashodovane trolejbuse i autobuse, u momentu kada je Srbija praktično bankrotirala, ne bi li tako dobili koji predizborni politički poen i nahranili lovom sebe, kao i svoje nezasite partijske tajkune – ili da plače nad potpunom ubivenošću u pojam ovog naroda, koji sve to prihvata kao stado ovaca pred klanjem. Narode moj, pa zar ne vidite da su oni ogluveli i oslepeli od pohlepe, da više ne znaju šta rade i gde će još da zagrabe? Čak je i MMF rekao da sa njima više neće da razgovara! Sramota je da ovakva najnesposobnija i najkorumpiranija Vlada u istoriji Srbije, izgura ceo mandat, zaduživši sve nas milijardama evra – a, pogotovu da opet nastavi da vlada ajoš četiri godine i sasvim dotuče ono malo života u srpskom narodu. Valjda to nećete dozvoliti…?

    • Slažem se u potpunosti Arsenije. Koncizno i precizno rečeno. Ovakve tekstove treba stavljati na bilborde, na sva moguća mesta, u nadi da će se ljudi probuditi. Realno, ovo je problem svih nas.

  2. Ja ne znam da li srpski narod ima mozak kamile (time ne želim da uvredim kamile!), ali ovo što mu rade Tadić, Đilas, DS i ostala kamarila kvazidemokrata boljševičkog tipa okupljenih oko njih (ne žalim da uvredim ni boljševike!) – ne bi tolerisalo ni poslednje preživelo ljudoždersko pleme na planeti, negde u bespućima amazonske džungle!… Hej, bre, Srbi, jesmo li mi, zaista, potomci cara Dušana, kneza Lazara, Obilića i Njegoša, ili „isprdci“ otomanskih okupatora!… Kažimo već jednom – dosta, i pošaljimo ove „soroševske kiborge “ na smetlište istorije, gde im je odavno i mesto!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *