20. фебруар – Влада има сазнања о писму

БЕОГРАД, 20. фебруара 2012. (Бета) – Влада Србије нема званичну потврду, али има сазнања да је Влада Косова послала писмо свим чланицама ЕУ у којем је предложила да Србији не буде одобрен статус канидата, изјавио је у понедељак министар за Косово и Метохију Горан Богдановић.

“Немамо званичну потврду да је званична Приштина упутила такво писмо. Ипак, очекујемо да ће сутра разговори Београда и Приштине бити настављани у Бриселу и да ће се изнаћи решење, јер овакава ситуација ником не одговара”, рекао је Богдановић за Радиотелевизију Б92.

Он је навео да је Влада Косова писмо упутила чланицама ЕУ, а не Бриселу и да због тога нема званичне потврде из Брисела да је писмо примљено.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је јуче да је Влада Косова послала писмо у којем је Београд окривила за неуспех дијалога и позвала ЕУ и државе чланице да то имају у виду посебно у контексту одлуке о додели кандидатуре Србији крајем фебруара.

Богдановић је рекао да за њега није изненадјење “то што се догодило током викенда”, као и да Косово све ради уз подршку дела земаља које су за независност Косова.

“Ово што се сада дешава води ка новим сукобима и тензијама”, оценио је он.

Извор: Бета

3 коментара

  1. Nazalost prodane duse moraju da izvrsavaju naloge onih koji su ih kupili.Ceh placa narod Srbije posebno onih na Kosmetu.Vapaj 250 000 proteranih i na hiljade pobijenih posebno najzdravijih kojima su vadili i prodavali organe ne mogu da dopru do svesti pregovaraca.
    Oni svoj zadatak moraju da izvrse do kraja.
    Nadamo se dace se promeniti posle izbora i da ce svako dobiti prema zasluzi,a to znaci i Juda ce dobiti svoje.

  2. Dok god bude ovakvih pristalica za nezavisnost Kosova, nasa drzava nece biti u stanju da ide napred! Sve mora da se menja iz korena, inace ovakva prica nicemu ne vodi! Srbija je oduvek cinila ustupke i savijala ledja pred ucenama, vreme je da na politickoj sceni izadju novi ljudi, sposobni, vredni i uporni u svojim nahodjenjima!

  3. Ako uopste i ima tog pisma, ako nema, samo ste im dali ideju kako da nas ocrne jos vise!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *