14. фебруар – Најпопуларнији СНС, опала подршка уласку у ЕУ

фото: Архива

БЕОГРАД – Најпопуларнија партија у Србији је Српска напредна странка (СНС) са подршком од 28,9 одсто бирача, подршка уласку Србије у ЕУ опала је на 46,5 одсто, а највећи раст популарности забележили су Ивица Дачић и његов СПС, показало је истраживање Нове српске политичке мисли.
Истраживање, представљено у уторак, показало је да Демократску странку подржава 25 одсто испитаних, Социјалистичку партију Србије 11,20 одсто, што је скок од готово три одсто у поређењу са октобром 2011. године.
Цензус од пет одсто прешле би и Демократска странка Србије са 7,5 одсто, Српска радикална странка са 6,5 одсто и Либерално демократска пртија са 6,3 одсто, рекао је на конференцији за новинаре уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић.
Он је навео да од странака испод црте “знаке живота” показују Уједињени региони Србије са четири одсто подршке, док су иза њих Социјалдемократска партија Србије (26, одсто), Јединствена Србија (1,8), Лига социјалдемократа Војводине (1,6), Партија уједињених пензионера Србије (1,4), Српски покрет обнове (0,9) и Двери (0,7).
Истраживање је обављено од 25. децембра 2011. године до 5. јануара на узорку од 1.200 испитаника за сопствене потребе Нове спрске политичке мисли.
Вукадиновић је навео да је разлика између СНС и ДС у односу на истраживање у октобру повећана због пада популарности ДС, који је са 27 одсто пао на 25 одсто, а политички аналитичар Слободан Антонић је тај пад образложио критикама којима је ДС изложен као владајућа странка, од кандидатуре за ЕУ до снега.

Извор: Бета

6 коментара

 1. A da niste “slučajno” pogrešno umanjili procenat SNS?
  Provjerite ponovo.

 2. U trenutnoj konstalaciji stranačkih odnosa samo SNS šalje u prošlost DS!
  Ajde nek i Tomislav Nikolić pogriješi, prvi ga ja čekam na ziceru.
  Ako će pogrješiti ajmo mu i to omogućiti, da znamo gotova stvar.
  Ali ako mislimo da su nam bolji oni koji su dokazano arčili Srbiju:
  Ko je potpiso Partnerstvo za mir, a sad nam prodaje maglu?-nije Tomislav Nikolić. A da li će (prodavati maglu), ma dajte i to da vidimo!

 3. ”…цареви се отимљу о царство,
  међу се се хоће да поморе,
  злаћанима да пободу ножи,
  а не знаду на коме је царство.”

 4. Trampava i slepa politika koju je do sada vodio DS neminovno vodi do promena u politickom miljeu Srbije.Ne vidim zasto SNS tako stidljivo
  tapka na politickom trotoaru Srbije i zasto ne krece u agilniju kampanju okupljajuci sve one snage koje su za Srbiju?Uvek sam zastupao tezu da SRS i DSS moraju rokirati svoje lidere i time popraviti trenutni i buduci rejting svojih stranaka.Mislim da je to neminovnost i sto pre to urade bice bolje za njih i za Srbiju.PROMENE ODMAH!!!!!

 5. Двери су забележене по први пут на неком истраживању и то је добро. Али није добро што се њихова подршка страшно умањује. Ко је био на конвенцији у прошлу суботу у Дому синдиката, који је био мали да окупи све дверјане и то по овом кијамету, јасно му је да је њихова подршка у народу много већа. Оно су управо оно ново што је овом народу итекако потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *