12. фебруар – ДСС: У Војводини више незапослених

НОВИ САД – Портпарол Покрајинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) Миленко Јованов оспорио је данас наводе војвођанске владе да је током мандата постигла велике резултате, тврдећи да је незапосленост порасла и премашила републички просек.

“Колики је успех у запошљавању постигао (председник владе) Бојан Пајтић са својим тимом показује то што је данас број незапослених у Војводини већи него 2008. године, када су започели мандат, а стопа незапослености је премашила републички просек”, рекао је Јованов.

“Поставља се питање где је потрошено девет милијарди динара, којима су наводно финансирани пројекти запошљавања у покрајини”, навео је он у писаној изјави поводом Пајтићеве изјаве да је актуелна покрајинска влада, коју он предводи, остварила импресивне резултате и да ће прихватити још један мандат, уколико га на ту функцију предложи Покрајински одбор Демократске странке.

Изјава Пајтића да је са својим тимом остварио импресивне резултате у области изградње инфраструктуре, запошљавања чак и у овако тешким условима, као и у области здравствене и социјалне заштите, представља “израз врхунског цинизма челника покрајинског режима”, оценио је Јованов.

Он је додао да би председник покрајинске владе требало да каже грађанима “који је то пут, мост, канал, или шта друго саградио за последње четири године, колико је то коштало и ко је изводио радове”.

Више од 200.000 грађана у Војводини нема здравствену књижицу, а најмање још толико је има, али не може да је овери,

навео је Јованов и оценио да је “Војводина постала неразвијен регион управо за време власти господина Пајтића”.

Он је поручио да грађани на наредним изборима треба да изаберу национално одговорну власт и оценио да су за “катастрофалну ситуацију”, поред Пајтића, одговорне и његове страначке колеге и коалициони партнерима из ЛСВ, СПС, СВМ и УРС.

Пајтић је, у изјави коју су пренели медији, рекао да сматра да „тим који је побеђивао у претходна два мандата заслужује поново поверење грађана“, јер то потврђују импресивни резултати покрајинске владе у многим областима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *