31. јануар – Николић: Угледног грађанина за председника

Фото: Архива

БЕОГРАД – Председник Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је да ће та странка наћи “угледног грађанина” Србије за функцију председника Републике, био он њен члан или не, и поново одбацио могућност коалиције с Демократском странком.

“У случају победе на изборима, не желим да преузимам ингеренције председника владе са функције председника Републике, зато што то није добро, јер кад председник не поштује Устав, грађани могу да не поштују закон”, рекао је Николић у интервјуу за лист “Цорд”.

Он је додао да напредњаци кандидовањем “угледног грађанина” желе да председнику Србије Борису Тадићу покажу да нису задовољни начином на који је он схватао своју функцију.

Николић је позвао Тадића да се стави на парламентарну листу његове Демократске странке (ДС) ако жели да покаже колико ДС вреди, јер ће га ту очекивати политички двобој из којег ће неко изаћи као победник, баш као на председничким изборима.

Николић је поновио да не постоји никаква могућност да после избора Владу Србије формира “велика коалиција” СНС-ДС.

Председник СНС-а је навео да ће, ако буде изабран за премијера Србије, његов први потез бити да одмах разговара са ЕУ, а “са Русијом може и дан касније, и два дана касније”.

“Наш приоритет је да одлучимо са ЕУ јесмо ли прихватљиви за статус кандидата, за преговоре и чланство у ЕУ или не. За сада не видим разлоге да прекидамо разговоре и да прекидамо да уређујемо државу онако како захтевају услови које има ЕУ”, рекао је Николић.

Упитан о сарадњи с Демократском странком Србије Војислава Коштунице, он је одговорио да та сарадња не може бити предизборна, а да ће после избора зависити од тога да ли она “може да испуњава програм СНС-а”.

“Имаћемо најширу могућу листу каква још није постојала у Србији. Она ће вероватно ускоро бити затворена што се тиче политичких странака, али ће скоро сваког дана имати нове чланове – удружења, еснафска удружења, синдикате…”, рекао је Николић.

Извор: Бета, РТВ

5 коментара

 1. Ova Država Srbija traje od rastava dve srpske države da bi nakon
  krvavog rata tražili uglednog,dobro situiranog po mogućnosti da
  se nije bavio politikom za poslednjih 25 godina. Tu biografiju
  daće Ambasadori Imperije ako na presedničkim izborima ne pobedi
  kandidat naroda Srpskog gospodo SNS.

 2. „Наш приоритет је да одлучимо са ЕУ јесмо ли прихватљиви за статус кандидата, за преговоре и чланство у ЕУ или не.”

  Naivno…

 3. Jedini ugledan gradjanin za predsednika Srbije za koga bi glasalo preko 80% i vise gradjana Srbije je Novak Djokovic

 4. Jedini ugledni gradjanin za predsednika Srbije bi mogao biti neprikosnoveno posten i bogat, a neizmerno voli Srbiju i svoj narod, je NOVAK DJOKOVIC i niko vise.

 5. za predsednika Srbije Novak Djokovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *