31. januar – Nikolić: Uglednog građanina za predsednika

Foto: Arhiva

BEOGRAD – Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da će ta stranka naći “uglednog građanina” Srbije za funkciju predsednika Republike, bio on njen član ili ne, i ponovo odbacio mogućnost koalicije s Demokratskom strankom.

“U slučaju pobede na izborima, ne želim da preuzimam ingerencije predsednika vlade sa funkcije predsednika Republike, zato što to nije dobro, jer kad predsednik ne poštuje Ustav, građani mogu da ne poštuju zakon”, rekao je Nikolić u intervjuu za list “Cord”.

On je dodao da naprednjaci kandidovanjem “uglednog građanina” žele da predsedniku Srbije Borisu Tadiću pokažu da nisu zadovoljni načinom na koji je on shvatao svoju funkciju.

Nikolić je pozvao Tadića da se stavi na parlamentarnu listu njegove Demokratske stranke (DS) ako želi da pokaže koliko DS vredi, jer će ga tu očekivati politički dvoboj iz kojeg će neko izaći kao pobednik, baš kao na predsedničkim izborima.

Nikolić je ponovio da ne postoji nikakva mogućnost da posle izbora Vladu Srbije formira “velika koalicija” SNS-DS.

Predsednik SNS-a je naveo da će, ako bude izabran za premijera Srbije, njegov prvi potez biti da odmah razgovara sa EU, a “sa Rusijom može i dan kasnije, i dva dana kasnije”.

“Naš prioritet je da odlučimo sa EU jesmo li prihvatljivi za status kandidata, za pregovore i članstvo u EU ili ne. Za sada ne vidim razloge da prekidamo razgovore i da prekidamo da uređujemo državu onako kako zahtevaju uslovi koje ima EU”, rekao je Nikolić.

Upitan o saradnji s Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice, on je odgovorio da ta saradnja ne može biti predizborna, a da će posle izbora zavisiti od toga da li ona “može da ispunjava program SNS-a”.

“Imaćemo najširu moguću listu kakva još nije postojala u Srbiji. Ona će verovatno uskoro biti zatvorena što se tiče političkih stranaka, ali će skoro svakog dana imati nove članove – udruženja, esnafska udruženja, sindikate…”, rekao je Nikolić.

Izvor: Beta, RTV

5 komentara

  1. Ova Država Srbija traje od rastava dve srpske države da bi nakon
    krvavog rata tražili uglednog,dobro situiranog po mogućnosti da
    se nije bavio politikom za poslednjih 25 godina. Tu biografiju
    daće Ambasadori Imperije ako na presedničkim izborima ne pobedi
    kandidat naroda Srpskog gospodo SNS.

  2. „Naš prioritet je da odlučimo sa EU jesmo li prihvatljivi za status kandidata, za pregovore i članstvo u EU ili ne.”

    Naivno…

  3. Jedini ugledan gradjanin za predsednika Srbije za koga bi glasalo preko 80% i vise gradjana Srbije je Novak Djokovic

  4. Jedini ugledni gradjanin za predsednika Srbije bi mogao biti neprikosnoveno posten i bogat, a neizmerno voli Srbiju i svoj narod, je NOVAK DJOKOVIC i niko vise.

  5. za predsednika Srbije Novak Djokovic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *