11. јануар – Избегличка удружење у покрету који оснива СНС

БЕОГРАД – Коалиција удружења избеглица потписала је данас у Београду Споразум о сарадњи са Српском напредном странком (СНС) у заједничком циљу да после избора у Србији дође до промене власти и формирања нове владе која ће радити у интересу свих грађана, речено је данас после потписивања споразума.

На конференцији за новинаре у СНС, заменик председника СНС Александар Вучић је најавио да ће се идуће седмице широком народном покрету прикључити још удружења и организација и поручио да “промене у Србији не може нико да заустави, ни (председник Србије и Демократске странке) Борис Тадић ни (Драган) Ђилас” и да не могу на силу да спрече вољу народа.
После потписивања споразума на конференцији за новинаре у просторијама СНС, председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта казао је да је већина удружења које чине ту коалицију подржала споразум са напредњацима и тако постала део широког народног покрета који предводи СНС.
Линта је навео да су избегличка удружења партнери СНС и да ће Коалиција удружења избеглица позвати све избегле из БиХ, Хрватске и Словеније да гласају за напредњаке на предстојећим изборима.
“Коалиција удружења избеглица позваће све прогнане и избегле и све грађане пореклом из БиХ, Хрватске и Словеније да дају свој глас будућем широком народном покрету и да после избора добију нову владу која ће водити нову политику у интересу свих грађана”, казао је Линта.
Он је навео да садашња Влада Србије није испунила очекивања избеглица и да води “политику лажног помирења преко леђа избеглих”.
Према његовим речима, напредњаци су се споразумом обавезали на политику активне подршке избеглим и прогнаним и другим оштећеним грађанима у остваривању њихових имовинских и других стечених права, подршку захтеву избегличког удружења да се успоставе исти стандарди у суђењима за ратне злочине и решавању питања несталих.
Линта је додао да је СНС подржао иницијативу Коалиције удружења избеглица да Скупштина Србије усвоји резолуцију о поштовању људских права избеглих и прогнаних из република бивше Југославије, као и иницијативу да се оснује фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним.

Извор: Бета, РТВ

8 коментара

  1. Ko jos veruje stiroporu – i gladnom tomi–skuplja mrvice ispod stola placa neke nepriznate predstavnike–kakav kum takav i covek.

  2. Nasli se neki potplaceni koji toboze predstavljaju izbegle Srbe-tesko da stiropor i gladovanje mogu da uvere u dobronamernost-kuma -Vujice.

  3. ŠTA JE POGREŠNO SA MOJIM KOMENTAROM U SLOBODNOM ” PEČATU”

    • Саша Францисти

      Поштовани, молимо Вас да велика слова не користите за писање целог коментара.

  4. .. dobro je kada ‘telo’ “raste” … ali dzaba, ako GLAVA i um ne jaca ?!

  5. Mešanje u među državne odnose nije stračko pitanje. Svi koji su
    hteli dobili su državljanstvo Republike Srbije,i ja sa krajiških
    prostora taj posao sam uradio odmah jer nikad nisam u duši bio
    držaljn hrvatske jer sam rođen za vreme Kraljevine Jugoslavije.
    Tačno da postoje udruženja iz bivše Republike Srpske Krajine.
    Mi Krajišnici svake godine dajemo parastos za izginule i organizatori znaju ko od političara Srbije prisustvuje parastosu.
    Takođe postoji i vlada u egzilu Republike Srpske Krajine, te
    dve ustanove mogu i moraju kroz saradnju sa državom Srbijom da
    reše teške probleme tog prevarenog naroda Srpskog to noje stranačko pitanje to je državno pitanje gospodo iz SNS toliko
    od Krajišnika Radoslava.

  6. SNS je fabrikovana opozicija, isto kao sto je bio i SPS. Wikileaks depese to nedvosmislono potvrdjuju.

  7. SNS? Sns moze samo da predstavlja evropsku uniju u Srbiji, nikako izbeglice, njih su se odrekli 2008.Godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *