11. januar – Izbeglička udruženje u pokretu koji osniva SNS

BEOGRAD – Koalicija udruženja izbeglica potpisala je danas u Beogradu Sporazum o saradnji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u zajedničkom cilju da posle izbora u Srbiji dođe do promene vlasti i formiranja nove vlade koja će raditi u interesu svih građana, rečeno je danas posle potpisivanja sporazuma.

Na konferenciji za novinare u SNS, zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je najavio da će se iduće sedmice širokom narodnom pokretu priključiti još udruženja i organizacija i poručio da “promene u Srbiji ne može niko da zaustavi, ni (predsednik Srbije i Demokratske stranke) Boris Tadić ni (Dragan) Đilas” i da ne mogu na silu da spreče volju naroda.
Posle potpisivanja sporazuma na konferenciji za novinare u prostorijama SNS, predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta kazao je da je većina udruženja koje čine tu koaliciju podržala sporazum sa naprednjacima i tako postala deo širokog narodnog pokreta koji predvodi SNS.
Linta je naveo da su izbeglička udruženja partneri SNS i da će Koalicija udruženja izbeglica pozvati sve izbegle iz BiH, Hrvatske i Slovenije da glasaju za naprednjake na predstojećim izborima.
“Koalicija udruženja izbeglica pozvaće sve prognane i izbegle i sve građane poreklom iz BiH, Hrvatske i Slovenije da daju svoj glas budućem širokom narodnom pokretu i da posle izbora dobiju novu vladu koja će voditi novu politiku u interesu svih građana”, kazao je Linta.
On je naveo da sadašnja Vlada Srbije nije ispunila očekivanja izbeglica i da vodi “politiku lažnog pomirenja preko leđa izbeglih”.
Prema njegovim rečima, naprednjaci su se sporazumom obavezali na politiku aktivne podrške izbeglim i prognanim i drugim oštećenim građanima u ostvarivanju njihovih imovinskih i drugih stečenih prava, podršku zahtevu izbegličkog udruženja da se uspostave isti standardi u suđenjima za ratne zločine i rešavanju pitanja nestalih.
Linta je dodao da je SNS podržao inicijativu Koalicije udruženja izbeglica da Skupština Srbije usvoji rezoluciju o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih iz republika bivše Jugoslavije, kao i inicijativu da se osnuje fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim.

Izvor: Beta, RTV

8 komentara

  1. Ko jos veruje stiroporu – i gladnom tomi–skuplja mrvice ispod stola placa neke nepriznate predstavnike–kakav kum takav i covek.

  2. Nasli se neki potplaceni koji toboze predstavljaju izbegle Srbe-tesko da stiropor i gladovanje mogu da uvere u dobronamernost-kuma -Vujice.

  3. ŠTA JE POGREŠNO SA MOJIM KOMENTAROM U SLOBODNOM ” PEČATU”

  4. .. dobro je kada ‘telo’ “raste” … ali dzaba, ako GLAVA i um ne jaca ?!

  5. Mešanje u među državne odnose nije stračko pitanje. Svi koji su
    hteli dobili su državljanstvo Republike Srbije,i ja sa krajiških
    prostora taj posao sam uradio odmah jer nikad nisam u duši bio
    držaljn hrvatske jer sam rođen za vreme Kraljevine Jugoslavije.
    Tačno da postoje udruženja iz bivše Republike Srpske Krajine.
    Mi Krajišnici svake godine dajemo parastos za izginule i organizatori znaju ko od političara Srbije prisustvuje parastosu.
    Takođe postoji i vlada u egzilu Republike Srpske Krajine, te
    dve ustanove mogu i moraju kroz saradnju sa državom Srbijom da
    reše teške probleme tog prevarenog naroda Srpskog to noje stranačko pitanje to je državno pitanje gospodo iz SNS toliko
    od Krajišnika Radoslava.

  6. SNS je fabrikovana opozicija, isto kao sto je bio i SPS. Wikileaks depese to nedvosmislono potvrdjuju.

  7. SNS? Sns moze samo da predstavlja evropsku uniju u Srbiji, nikako izbeglice, njih su se odrekli 2008.Godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *