16. децембар – Лавров: Приштина не може у БСЕЦ

МОСКВА – У Москви је јутрос почео министарски састанак 12 држава Организација црноморске економске сарадње (БСЕЦ), којем присуствује и шеФ српске дипломатије Вук Јеремић.
Скуп је отворио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, који је у уводном излагању осудио покушаје да се у рад те организације укључе и представници приштинских власти.
“Било је покушаја да се убаци такозвана држава Косово”, рекао је Лавров и додао да не треба политизовати састанке ове организације.
Јеремић ће, како је предвиђено, у паузи заседања имати билатерални састанак са министром Лавровим.
Србија треба да идуће године презуме председавање БСЕЦ, организације основане 1992. године чије су чланице Албанија, Азербејџан, Бугарска, Грузија, Грчка, Јерменија, Молдавија, Румунија, Русија, Србија, Tурска и Украјина, а више других држава има статус посматрача.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. Нисам сигуран да Косово неће постати чланица БСЕЦ.Не због Русије, већ због Србије.У току су преговори о дозволи Косову да учествује на регионалним конференцијама, и јасно је да ће(ако већ није) Борко нас то пристати.Добро сте приметили да је преседавајући ове организације у следећој години Србија и ствар је тиме решена.Руси, како су сами често наводили не желе да буду, већи Срби од њих самих а поред тога и да ће прихватити све што прихвати Србија, која иначе, прихвата све што нјије у њеном, али је у интересу Косова и ЕУ.Зашто и како је инсталиран ЕУЛЕКС? Па Срби се сложили а кад је то били готово Руси нису имали где,

    • HOCE PAMPUR11 MI CEMO OVE SIPTARE IZ VLADE SRBIJE SPAKOVATI U ZATVOR.

    • Pokusao je tadici da u dogovoru sa njegovim bratom tacijem uspostavi granicni prelaz u Jarinju ali rujo neda, rusi su dokazali da su velesila i da im niko ne smije stati na put. Dokazali su celom svetu da na severu kosova ne postoje granicni prelazi niti pristinske institucije i da ce tako i ostati. Ista je stvar i po pitnju uclanjenja u BSEC, moze tadici da ih predlaze i gura koliko hoce ali rusi to nece da dozvole i to je tacka, nema vise. Ako ima neko ko sumlja da bi rusi mogli da se povuku i da od sebe naprave budale onda taj nema soli u glavi, onda taj treba da glasa ponovo za borisa tadicija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *