16. decembar – Lavrov: Priština ne može u BSEC

MOSKVA – U Moskvi je jutros počeo ministarski sastanak 12 država Organizacija crnomorske ekonomske saradnje (BSEC), kojem prisustvuje i šeF srpske diplomatije Vuk Jeremić.
Skup je otvorio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je u uvodnom izlaganju osudio pokušaje da se u rad te organizacije uključe i predstavnici prištinskih vlasti.
“Bilo je pokušaja da se ubaci takozvana država Kosovo”, rekao je Lavrov i dodao da ne treba politizovati sastanke ove organizacije.
Jeremić će, kako je predviđeno, u pauzi zasedanja imati bilateralni sastanak sa ministrom Lavrovim.
Srbija treba da iduće godine prezume predsedavanje BSEC, organizacije osnovane 1992. godine čije su članice Albanija, Azerbejdžan, Bugarska, Gruzija, Grčka, Jermenija, Moldavija, Rumunija, Rusija, Srbija, Turska i Ukrajina, a više drugih država ima status posmatrača.

Izvor: Tanjug

3 komentara

  1. Nisam siguran da Kosovo neće postati članica BSEC.Ne zbog Rusije, već zbog Srbije.U toku su pregovori o dozvoli Kosovu da učestvuje na regionalnim konferencijama, i jasno je da će(ako već nije) Borko nas to pristati.Dobro ste primetili da je presedavajući ove organizacije u sledećoj godini Srbija i stvar je time rešena.Rusi, kako su sami često navodili ne žele da budu, veći Srbi od njih samih a pored toga i da će prihvatiti sve što prihvati Srbija, koja inače, prihvata sve što njije u njenom, ali je u interesu Kosova i EU.Zašto i kako je instaliran EULEKS? Pa Srbi se složili a kad je to bili gotovo Rusi nisu imali gde,

    • HOCE PAMPUR11 MI CEMO OVE SIPTARE IZ VLADE SRBIJE SPAKOVATI U ZATVOR.

    • Pokusao je tadici da u dogovoru sa njegovim bratom tacijem uspostavi granicni prelaz u Jarinju ali rujo neda, rusi su dokazali da su velesila i da im niko ne smije stati na put. Dokazali su celom svetu da na severu kosova ne postoje granicni prelazi niti pristinske institucije i da ce tako i ostati. Ista je stvar i po pitnju uclanjenja u BSEC, moze tadici da ih predlaze i gura koliko hoce ali rusi to nece da dozvole i to je tacka, nema vise. Ako ima neko ko sumlja da bi rusi mogli da se povuku i da od sebe naprave budale onda taj nema soli u glavi, onda taj treba da glasa ponovo za borisa tadicija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *