29. новембар – Срби довозе песак, Кфор баца сузавац

ЈАГЊЕНИЦА – Срби су на главни пут у месту Јагњеница на северу Косова у уторак после 15.30 изручили два камиона песка и тако направили нову барикаду, а војници Кфора су бацили сузавац на њих.
Како је јавио извештац агенције Бета, Срби настављају да довозе камионе са песком упркос упозорењу Кфора да ће пуцати ако покушају да направе нову барикаду.
Кфор је у понедељак уклонио барикаду на главном путу у Јагњеници у Ибарском Колашину, а у сукобима који су избили повређено је на десетине људи.
Срби су у Јагњеници, у међувремену, почели да праве и алтернативни пут како би се спојили са Косовском Митровицом и Звечаном, јер главни пут сада контролише Кфор.
Пут који пролази кроз Јагњеницу је од 1999. једина комуникација житеља Ибарског Колашина са осталим деловима севера Косова. До доласка међународних снага путовало се преко јужне Косовске Митровице, кроз село Зупче до Зубиног потока.

Извор: Бета

2 коментара

  1. treba pitati ‘kfor’ (nato), da li namerava sa takvim nasiljem prema Srbima na KiM, sve dok ne izazove otvoreni rat ???? !

  2. I KFOR I UMNIKiI EULEKS su došli posle NATO okupacije našeg
    KOSMETA.Svi oni u saradnji sa DOSOVCIMA rade posao predaje tog
    SVETOG MESTA SRPSKOG ŠIPTARIMA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *