03. новембар – Кфор најављује радове и тражи слободу кретања

ПРИШTИНА – Команда Кфора најавила је данас да ће радови на мосту у Ложишту, на путу ка административном прелазу Јариње, бити настављени од понедељка, уз напомену да је за поправку потребна безусловна слобода кретања за тешку машинерију.
Мосту у Ложишту, који се налази између општина Звечан и Лепосавић, је неопходна тренутна санација, због тешких оштећења у конструкцији, наведено је у вечерашњем саопштењу Кфора.
“Као последица овога, кретање у четири општине северно од долине реке Ибар је угрожено из разлога безбедности. Због безбедности, Кфор ће наставити са поправком моста, која је започета пре 16. септембра и наставиће се од понедељка, 7. новембра”, наводи се у саопштењу.
Ове поправке, како наглашава Кфор, “захтевају безусловну слободу кретања за тешку машинерију, која је неопходна како би се завршили ови радови”.
У саопштењу се још указује да само једна трака која је тренутно проходна није довољна како би ова возила могла проћи, а на седници прошле среде преседници четири општина су одбили да пропусте ова возила.
“Ово је у супротности са оним што су представници са севера најавили – потпуна слобода кретања за КФор. Осим тога, изненађен сам да представници четири општина са севера немају разумевања за значајну добробит које би ове поправке имале за локално становништво. Безбедност становништва требало би да буде приоритет за све”, поручио је командант Кфора, генерал мајор Ерхард Древс.
Кфоров задатак је да одржи мирно и сугурно окружење, као и слободу кретања за све људе из свих заједница на Косову, подсећа се у саопштењу.
Кфор ће, како је наведено, наставити ово да чини одлучно, пажљиво и непристрасно, у складу са мандатом који има од Уједињених Нација.

Извор: Танјуг

2 коментара

 1. Kad su osigurali sigurnost kretanja po celom kosovu zasto se srbi onda ne vracaju na svoja ognjista.

 2. ponizni.Pravi Srbi su stali Austriji na crtu i dbili su bitku.

  Zamka za Srbe. Bolje ovi sa vojnom tehnikom da svojim kućama a
  nas Srbe da puste da mi popravljmo i gradimo po našoj volji.
  Kada dođu sa teškom tehnikom lako će se isprečiti i tenkovima.
  Ovima u Beoradu odgovara da vi budete blokirani da se nemate
  kud okrenuti.Ujedinjene Nacije reuvov list.Poz. Redakciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *