Krvava bajalica

Piše Aleksandar Đaja

NATO okupator je pucao na goloruke Srbe na severu Kosova i Metohije. Bajalica „EU nema alternativu“ postala je krvava, a NATO zločinci i srpski režim odgovorni pred Bogom

Omiljena bajalica srpskog režima, jeste – „EU nema alternativu!“ Nju, dosledna u svom politikantskom amaterizmu, predvođena Borisom Tadićem, izgovara većina sadašnjih srpskih vlastodržaca, pre svega, članova DS-a. Ne sećam se, čak ni iz udžbenika istorije, da je neka vlast u svetu, u poslednjih sto godina, toliko ponizila svoj narod dodvoravajući se moćnim zapadnim zemljama, gubeći pri tom sve što se izgubiti može. Kabinet Mirka Cvetkovića, na primer, ući će u istoriju kao Vlada koja je najviše zadužila građane Srbije. Za tri godine pozajmila je 5,7 milijardi evra ili 58 evra po sekundi! Ali, kako je novac samo papir, a krv je krv, poslednji događaji na severu Kosova i Metohije, rafalna paljba NATO vojnika po golorukim Srbima, posle čega je predsednik Srbije, po hiljaditi put ponovio: „Peace, brother, peace“ – prelili su čašu…

OVO NISU ŠEZDESETE
Zaboga, gospodine  predsedniče, ovo nisu „šezdesete“, hipi pokret se odavno ugasio, a bajanje je završeno. Zapad vas je upotrebio i iscedio kao krpu. Više mu niste potrebni. Komandant KFOR-a na Kosovu neće čak ni da razgovara sa vašim „Rozenkrancima i Gildesternima“. Zato, dajte ostavku i raspišite izbore na svim nivoima. Pružite Srbiji poslednju šansu, jer izbori u martu ili aprilu biće prekasni. Za sledećih šest meseci, pod ovakvom vlašću postaćemo državica virtuelnija i od samih kompjuterskih igara!
U međuvremenu, ambasadorka SAD-a u Beogradu, ne samo da nije našla za shodno da uputi reč izvinjenja zbog pucanja NATO vojnika na goloruki narod, nego je izrazila zabrinutost sasvim druge vrste: „Molimo vlasti u Srbiji da učine sve što je u njihovoj moći da i ove godine omoguće održavanje uspešnog i bezbednog događaja“… Kakvog događaja? Vrcanja muškim dupetom po Beogradu, dok na Kosovi idu tenkovima na Srbe? Zašto ambasadorka Vorlik ne pozove Tačija da u centru Prištine organizuje paradu pedera, kada su već njeni prethodnici iz Vašingtona, bombama bačenim na srpske gradove, na silu napravili Frankenštajn državu, Kosovo, pojam „pravde i demokratičnosti“? I kakvi će sada biti sledeći koraci njenih šefova iz Vašingtona, pošto je parada zabranjena i time ugrožena „demokratija u svemiru“? Hoće li nas ponovo bombardovati? To me ne bi iznenadilo… Pogotovo što nema viđenije „političke zverke“ sa Zapada (očekivano neosetljive prema srpskim žrtvama sa Jarinja), koja nije prolila krokodilsku suzu nad zabranom parade. Od šefa Misije EU u Srbiji Vensana Dežera, preko „Amnesti internešnala“ („crni dan za ljudska prava u Srbiji!“), šefa Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Antjee Rotemund („veoma sam tužna!“) itd… Koliko se sećam, slične „ekipe“ su i krajem devedesetih plakale nad „crnom sudbinom“ Šiptara na Kosovu i Metohiji, posle čega je usledilo bombardovanje Srbije!… Sad sam zbunjen: da li oni često plaču ili Šiptari imaju neke veze sa pederskom populacijom (izvinjavam se lezbijkama i BT-ovcima)?

PITAJTE VUKA
Ali, kad čovek nešto ne razume, uvek se nađe Vuk Drašković da mu to objasni: „U jednom delu Kosova i Metohije, na severu, sve je pripremljeno za krvavi scenario, da se barikade sa Jarinja, Brnjaka i severa Kosova pretvore u barikade Srbije ka Evropi“. Lider SPO-a je kao deo scenarija „čiji se konci vuku od Miloševićevih ljudi koji su tamo“ naveo i eventualni „novi rat sa organizacijom NATO, čime bi za sva vremena mržnjom otrovali narod prema evropskim državama“. Moguće da je po Vuku deo tog „scenarija – raspirivanja mržnje prema NATO-u i evropskim državama“, i najnovije ubistvo Srbina  Acka Putnika i ranjavanje njegovog sina, u noći između 1. i 2. oktobra kod Orahovca, gde je od 1998. godine do danas nestalo ili ubijeno 69 Srba, a da nijedan počinilac nije otkriven. Očigledno, Vuk nije upoznat sa najnovijim istraživanjima, prema kojima je raspoloženje građana za ulazak Srbije u Evropsku uniju opalo na 46 odsto, u odnosu na decembar 2003. godine, kada je za tu rabotu bilo 72 odsto anketiranih… A drugo, iako sam mislio da SPO više ne postoji, svejedno sam impresioniran najnovijim „Nostradamusovim“ proročanstvom. Pogotovo o „Miloševićevim ljudima“ koji se i dalje pojavljuju u vizijama Vuka Draškovića, češće nego duh Hamletovog oca u čuvenoj Šekspirovog tragediji.
Sve u svemu, rezultat prolivene srpske krvi na severu Kosova i Metohije, jeste sledeća „dobit“ za režim Borisa Tadića: Evropska komisija preporučiće da se Srbiji ponudi status kandidata za članstvo u EU, ali će datum početka pregovora biti uslovljen napretkom u odnosima Beograda sa Prištinom. Odluka o datumu početka pregovora bila bi praktično odložena za godinu dana, kada će Evropska komisija pripremiti novi izveštaj na osnovu procene da li je taj uslov ispunjen. Odnosno, da li je Beograd priznao nezavisnost Kosova, odrekao se dela svoje teritorije i svog naroda i… pa, šta još ? Da li uopšte postoji još neko… „i“?
NATO okupator je pucao na goloruke Srbe na severu Kosova i Metohije. Bajalica „EU nema alternativu“ postala je krvava, a NATO zločinci i srpski režim odgovorni pred Bogom. NATO zato što je pucao, a srpski režim, jer je više od decenije svoje vladavine potrošio na dokazivanje kako je politika predsednika Miloševića prema Kosovu i Metohiji bila pogrešna, umesto da osmisli i realizuje svoju. Ne samo da to nije uspeo, nego je prokockao i ono najčvršće što mu je Slobodan Milošević, koga su s kapuljačom na glavi deportovali na pogubljenje u Hag, ostavio – Rezoluciju SB UN 1244!… Ali, najbolje i jeste da Bog sudi. Jer, Srbi su skloni zaboravu i olakom praštanju. Bog nije.

4 коментара

  1. Zaista, Vuk Drašković povremeno niče kao Feniks iz pepela. Taman kad čovek pomisli da je zauvek zaštićen od njegovih gluposti, eto njega! Sada se pojavio da nam objasni kako su nekakvi “Miloševićevi ljudi,kriminalci” napali nejak i nenaoružan Kfor!? Zao je taj “Feniks”! Opet je dobio zadatak da satanizuje Srbe, kao što je svojevremeno po zadatku pokušavao da nas ubedi da smo 1999. godine bombardovali sami sebe! Pa, taman da su svi preostali Srbi na Kosovu i Metohiji kriminalci, oni se ne mogu ni po broju, ni po oružanoj sili porediti sa hiljadu puta više Šiptara, NATO-a, Kfora-a, Euleksa i ostale zločinačke sile koja ima jedini zadatak da protera preostale Srbe sa Kosova i Metohije! Jadan je i bedan taj Drašković. Niti političar, niti književnik,ni filozof, a ni pop! Zapravo, komunistički isprdak Mike Špiljka, koji s vremena na vreme održi po koju “propoved”, zbog koje bi u nekoj od najdemokratičnijih zemalja sveta, odmah otišao u ćuzu! Naravno, od ove vlasti, koja je i sama na ivici nacionalne izdaje, to se ne može očekivati. Od nje se, zapravo, odavno više ništa ne može očekivati… Pogrešio je Slobodan Milošević, ne zato što je bio demokratičan, što je uveo višepartijski sistem u Srbiju, što je podigao demokratiju u društvu na najviši nivo – nego što je izdajnicima i budalama dozvolio da kroje kapu državi i naciji. Zbog toga je, na žalost, platio glavom… Međutim, iako Draškovićeve reči danas niko sa više od dva grama mozga ne shvata ozbiljno – one su paradigma ovom Tadićevom režimu koji pretenduje da bude stožer Balkana. A, u istinu, taj režim više ne može da bude stožer ne samo svog naroda i države, nego ni svog sopstvenog morala. Dobro je Đaja, kao i uvek, analizirao i anticipirao stvari – krvave su to bajalice! Za tu krv neko će kad – tad morati da plati. Jer, sve ostalo, uključujući opraštanje, zaborav, indeferentnost prema onima koji su od ponosnog srpskog naroda koji je prešao Albansku Golgotu i srušio jedno Carstvo, samo da bi povratio svoju slobodu, režim Borisa Tadića je pretvorio u ljude apatične i ubivene u pojam, koji od sramote nemaju više snage čak ni demonstriraju na ulici. Ali, tome dolazi kraj i odgovorni će morati za to da plate cenu, koju kako Đaja kaže, odredi sam Bog. Jer – jedino je to moralno!… Pozdrav autoru u redakciji Pečata!

  2. Ljubinka Bobić

    Vuk da je pametan zavukao bi se u mišiju rupu, kako ne bi ljude podsećao na svu pljačku, nepotizam i ruženje koje je počinio u Beogradu, a pošto je onoliko lajav, setiće ga se neko kad kucne čas…

  3. Možda Boris Tadić i srpski režim vode “visoku diplomatiju”, ali koliko ja vidim, a nakon najnovije izjave Tačija da su nezavisnost kosova, teritorijalni integritet, itd… crvene linije koje se neće preći (znači, ništa od autonomije severa, ili podela) – sprem’te, sprem’te…! Pa, neka srpski režim priča kako Tači to govori za unutrašnju upotrebu – ali, sevreni deo Kosova se mora sačuvati i odbraniti po svaku cenu! Jer, ode li on, to je kao „žica na ženskoj čarapi“ – ode sve. Bojim se da će sa Tadićem, sve i otići. Jedina je nada da što pre napusti političku scenu Srbije i ode negde da igra vaterpolo, ili da peca. Čestitka Đaji na uvek odličnom tekstu, a Pečatu na uvek odličnom broju!

  4. Vuk Drašković niče iz pepela, to je tačno, ali ne kao Feniks, već kao orao lešinar, koji se hrani na ostacima neke političke lešine, ne bi li ponovo uzleteo. Ovoga puta, ta je “lešina” režim Borisa Tadića koji jeste mrtav – ali, svejedno, Vuk nema šanse da uzleti! Ali, nije samo Vuk… Sve je ostalo zaista, kao što Đaja metaforično kaže u svom, opet izvanrednom tekstu, jedna neprekidna “krvava bajalica” petooktobarskih nesposobnih političara, koji sada uništavaju i ono što im niko sa Zapada i ne traži da unište. Kakva družina štetočina i mediokriteta, da Bog sačuva!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *