30- октобар – Додик: Изетбеговић пребацује одговорност

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик негирао је данас оптужбе бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да је он одговоран за то што још није Формирана власт на нивоу БиХ, истичући да су представници РС били спремни да то учине још пре годину дана.
“РС је била спремна да уђе у Формирање власти на нивоу БиХ још пре годину и нисмо имали ниједну резерву у том погледу”, рекао је Додик, реагујући на јучерашњу изјаву Изетбеговића о томе да је он “својом реториком зауставио позитивне процесе у БиХ”.
“Tо што је хаотична ситуација у федерацији БиХ у погледу политичких односа, то је њихов проблем, а они се показују као ‘мајстори’ да пребаце своју одговорност на друге”, рекао је Додик новинарима у Доњој Градини.
Подсећајући да је Изетбеговић на почетку свог мандата рекао да наставља политику свог оца Алије Изетбеговића, Додик је казао да је то “ратничка политика”, чији је циљ стварање стереотипа о Србима као народу који је за све крив, преноси Радио-телевизија РС.
С тим у вези, Додик је подсетио на недавну изјаву бившег специјалног изасланика УН за Југославију Јасушија Акашија, који је рекао да још није јасно ко је одговоран за страдање на пијаци Маркале у Сарајеву 1995. године, за које је у том тренутку окривљена српска страна.
Додик је казао да је тадашњем муслиманском руководству било потребно 5.000 убијених муслимана како би се издејствовала интервенција НАTО-а против српских снага, и додао да су у том циљу у време догађаја у Сребреници повучене међународне војне снаге.
“Знајући то, и чињеницу да је Бакир Изетбеговић рекао да следи политику свог оца, немамо разлога да сумњамо у његове намере да реализује пројекат исламске државе на простору БиХ”, рекао је Додик.
Говорећи о терористичком нападу на амбасаду САД у Сарајеву, који је прекјуче извео Мевлид Јашаревић (23) из Новог Пазара, Додик је казао да се у медијима у федерацији БиХ истиче да је то урадио држављанин Србије, што иде у прилог стереотипу о Србима.
Неопходно је да се каже да је овај напад починио Бошњак, припадник вехабијског покрета мотивисан идеологијом радикалног ислама, сматра Додик.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Za čitaoce Pečata želim da kažem da su Bošnjaci prošle nedelje organizovali protest na ulazu zgrade u Njujorko gde
    je Gos, Dodik držao predavanje o situaciji u B H.Vlasti tog
    cenjenog univerziteta morali su zaključati kapiju da nedođe do
    nereda puno Srba koji s imali pozibnice nisu mogli slušati
    Predsednika Dodika. Šenlučenje tog Bošnjaka odgovara novoj
    inperiji da skrši Republiku Srpsku, zato smeta Dodik imperiji
    preko Bakira injmu sličnim.Smeta imperiji što Rusija ekonomski
    učestvuje u Republici Srpskoj.To stanje kakvo je odgovara onima
    koji žele nerede to Srbi nesmeju dopustiti imaju iskustvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *