30- oktobar – Dodik: Izetbegović prebacuje odgovornost

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik negirao je danas optužbe bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je on odgovoran za to što još nije Formirana vlast na nivou BiH, ističući da su predstavnici RS bili spremni da to učine još pre godinu dana.
“RS je bila spremna da uđe u Formiranje vlasti na nivou BiH još pre godinu i nismo imali nijednu rezervu u tom pogledu”, rekao je Dodik, reagujući na jučerašnju izjavu Izetbegovića o tome da je on “svojom retorikom zaustavio pozitivne procese u BiH”.
“To što je haotična situacija u federaciji BiH u pogledu političkih odnosa, to je njihov problem, a oni se pokazuju kao ‘majstori’ da prebace svoju odgovornost na druge”, rekao je Dodik novinarima u Donjoj Gradini.
Podsećajući da je Izetbegović na početku svog mandata rekao da nastavlja politiku svog oca Alije Izetbegovića, Dodik je kazao da je to “ratnička politika”, čiji je cilj stvaranje stereotipa o Srbima kao narodu koji je za sve kriv, prenosi Radio-televizija RS.
S tim u vezi, Dodik je podsetio na nedavnu izjavu bivšeg specijalnog izaslanika UN za Jugoslaviju Jasušija Akašija, koji je rekao da još nije jasno ko je odgovoran za stradanje na pijaci Markale u Sarajevu 1995. godine, za koje je u tom trenutku okrivljena srpska strana.
Dodik je kazao da je tadašnjem muslimanskom rukovodstvu bilo potrebno 5.000 ubijenih muslimana kako bi se izdejstvovala intervencija NATO-a protiv srpskih snaga, i dodao da su u tom cilju u vreme događaja u Srebrenici povučene međunarodne vojne snage.
“Znajući to, i činjenicu da je Bakir Izetbegović rekao da sledi politiku svog oca, nemamo razloga da sumnjamo u njegove namere da realizuje projekat islamske države na prostoru BiH”, rekao je Dodik.
Govoreći o terorističkom napadu na ambasadu SAD u Sarajevu, koji je prekjuče izveo Mevlid Jašarević (23) iz Novog Pazara, Dodik je kazao da se u medijima u federaciji BiH ističe da je to uradio državljanin Srbije, što ide u prilog stereotipu o Srbima.
Neophodno je da se kaže da je ovaj napad počinio Bošnjak, pripadnik vehabijskog pokreta motivisan ideologijom radikalnog islama, smatra Dodik.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Za čitaoce Pečata želim da kažem da su Bošnjaci prošle nedelje organizovali protest na ulazu zgrade u Njujorko gde
    je Gos, Dodik držao predavanje o situaciji u B H.Vlasti tog
    cenjenog univerziteta morali su zaključati kapiju da nedođe do
    nereda puno Srba koji s imali pozibnice nisu mogli slušati
    Predsednika Dodika. Šenlučenje tog Bošnjaka odgovara novoj
    inperiji da skrši Republiku Srpsku, zato smeta Dodik imperiji
    preko Bakira injmu sličnim.Smeta imperiji što Rusija ekonomski
    učestvuje u Republici Srpskoj.To stanje kakvo je odgovara onima
    koji žele nerede to Srbi nesmeju dopustiti imaju iskustvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *