25. oktobar – Vlada šalje izveštaj o pregovorima u četvrtak

BEOGRAD – Vlada Srbije poslaće u četvrtak, 27. oktobra, Skupštini Srbije izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine, na osnovu koga bi u parlamentu trebalo da se razgovara o situaciji na severu Kosova i Metohije, saopšteno je danas u skupštini.
Kako je posle sastanka šeFova poslaničkih klubova izjavio šeF poslanika SRS Dragan Todorović, potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić obavestila je šeFova poslaničkih grupa da je iz Vlade Srbije stiglo obaveštenje da će u četvrtak poslati izveštaj.
Raspravu o situaciji na severu te pokrajine zahtevaju sve opozicione stranke, a juče su tim povodom održana dva sastanaka Kolegijuma parlamenta na kojima nije usaglašeno kada će i na koji način biti reči o toj temi.
Predstavnici vladajuće koalicije saopštili su juče da će sednica na tu temu biti sazvana u najkraćem roku, pošto Vlada Srbije parlamentu dostavi izveštaj o toku pregovora sa Prištinom, na šta je obavezuje nedavno doneta Deklaracija o Kosovu.
Poslanici opozicije su i dalje pri stavu da ne učestvuju u radu Skupštine Srbije, budući da juče nije bilo dogovora o sednici o Kosovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *