25. октобар – Влада шаље извештај о преговорима у четвртак

БЕОГРАД – Влада Србије послаће у четвртак, 27. октобра, Скупштини Србије извештај о преговорима Београда и Приштине, на основу кога би у парламенту требало да се разговара о ситуацији на северу Косова и Метохије, саопштено је данас у скупштини.
Како је после састанка шеФова посланичких клубова изјавио шеФ посланика СРС Драган Tодоровић, потпредседница Скупштине Србије Гордана Чомић обавестила је шеФова посланичких група да је из Владе Србије стигло обавештење да ће у четвртак послати извештај.
Расправу о ситуацији на северу те покрајине захтевају све опозиционе странке, а јуче су тим поводом одржана два састанака Колегијума парламента на којима није усаглашено када ће и на који начин бити речи о тој теми.
Представници владајуће коалиције саопштили су јуче да ће седница на ту тему бити сазвана у најкраћем року, пошто Влада Србије парламенту достави извештај о току преговора са Приштином, на шта је обавезује недавно донета Декларација о Косову.
Посланици опозиције су и даље при ставу да не учествују у раду Скупштине Србије, будући да јуче није било договора о седници о Косову.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *