СРАМНА ОДЛУКА: Политички комитет прихватио препоруку да тзв. Косово буде примљено у Савет Европе

ПОЛИТИЧКИ комитет Парламентарне Скупштине Савета Европе подржао је на данашњој седници препоруку известиоца Доре Бакојани да тзв. Косово буде примљено у ту организацију, потврђено је “Новостима”.

Ово је искључиво политичка одлука, јер се лажна држава још један корак приближава чланству у најмасовнија европској организацији и поред чињенице готово свакодневног кршења владавине права, на којима је управо Савет Европе и заснован. 

За је било 31, док је против било четири представника земља у политичком комитету, а један је био уздржан. Против су били Маја Вукућевић из Црне Горе, представница БиХ Сњежана Новаковић, као и два представника Србије – Биљана Пантић Пиља и Дуња Симоновић Братић. Представник Грчке је био уздржан.

Овој скандалозној одлуци претходио је извештај Доре Бакојани, која је од Приштине затражила да под хитно испуни три услова како би добила чланску карту ове европске организације. Режим Аљбина Куртија за сада је испунио само један услов, а то је да после осам година врати имовину манастиру Високи Дечани, што је била одлука Уставног суда лажне државе.

Ни у Приштини нису крили да су 24 хектара манастиру Високи Дечани вратили тек када им је Бакојанијева саопштила да је то један од услова за Савет Европе. То су јасно рекли и лажни премијер Аљбин Курти и председница Вјоса Османи. 

Мало ко може да поверује да ће преостале обавезе, међу којима је и формирање Заједнице српских општине и преиспитивање експропријације земљишта на северу КиМ због изградње база тзв. косовске полиције, Приштина остварити касније. То ће, како је Бакојанијева рекла бити праћено постмониторингом. Исту ЗСО не желе да формирају већ 11 година од када је договорена Бриселским споразумом, а на земљишту које се масовно отима од наших сународника увелико ничу базе за Куртијеве специјалце.

(С. Ровчанин Томковић, Вечерње новости)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *