18. oktobar Vašington uveren da Rusi u Nišu grade vojnu bazu

Uprkos uveravanjima ruskog ministra za vanredne situacije Sergeja Šojgua da Regionalni humanitarni centar u Nišu ne predstavlja nikakvu rusku vojnu bazu na Balkanu, niti mesto iz kojeg bi Moskva špijunirala američki antiraketni štit u Rumuniji, u Vašingtonu ipak veruju da niški centar predstavlja osnovu za buduću bazu u kojoj bi mogle da budu smeštene ruske vojne jedinice.

Januš Bugajski, šef Programa za studije jugoistočne Evrope u Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS) u Vašingtonu, koji je inače blizak trenutno vladajućim demokratama u SAD, naime, ocenjuje za “Blic” da “Moskva svakako ima ambiciju da iz centra za vanredne situacije u Srbiji razvije rusku vojnu bazu, ali da možda ne poseduje sredstva za to, s obzirom na narastajuća finansijska i ekonomska ograničenja sa kojima je Rusija suočena.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu, inače, potpisali su juče dokumenta kojima je omogućeno formiranje Regionalnog humanitarnog centra u Nišu. Oni su potpisali plan o zajedničkoj akciji za razmeštanje Humanitarnog centra u Nišu i protokol o prenosu i korišćenju ruskog dela materijalnih sredstava za taj centar.

Izvor “Blic”

2 коментара

  1. Љубомор

    “Ем ми је мило ем драго”.
    ЦИА жбирма треба причати да је вест тачна.
    Па Србују од амера може спасити само њихова русофобија, те да нас бар мало пусте да душом данемо.
    Драго ми је да мисија Тадића, Динкића, Чеде и осталих издајника постаје све тежа (нису завршили посао). “Ничија није горела до зоре”.

  2. Nego sta nego vojnu bazu pod hitno!!Opremiti je sa raketama i atomskim bojevim glavama!To je jedini nacin da se odbranimo od zlikovaca evro-amera!!Pa kom opanci kom obojci !! Dosta je evro-americkog zuluma,pljacke,lazi,otimacine,okupacije!!Vasu demosratiju vama,nasu nama!!Ne treba nama vasa “uvozna demosratija”!!!A njihove sluge u Srbiji su se nesto uskomesale vidim???!!!Nisu zavrsili posao!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *