BOŽIDAR VUČUREVIĆ Vratio sam se kući, bežeći od maćehe Srbije

Piše Uglješa Mrdić

Posle skoro šestomesečnog boravka u Srbiji, kako u zatvorima, tako i na privremenoj slobodi, nekadašnji gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević vratio se u rodno Trebinje

„Iz Srbije nisam pobegao, nego sam se vratio kući. U zatvorima u Srbiji sam bio zarobljenik, a zarobljenik ima pravo da se spasava“, ističe za „Pečat“ nekadašnji gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, navodeći da je državljanin Bosne i Hercegovine i da želi da mu se sudi u toj državi.
Na taj način Vučurević je izbegao izručenje Hrvatskoj, gde je u Županijskom sudu u Dubrovniku podignuta optužnica protiv njega za navodne ratne zločine. On je 4. aprila ove godine uhapšen na graničnom prelazu kod Malog Zvornika, kada se vraćao za Trebinje sa višednevnog boravka u Srbiji. Potom je sve do 17. juna prvo bio u šabačkom, a potom u beogradskom zatvoru, da bi posle toga bio pušten na privremenu slobodu uz obavezno javljanje svakog ponedeljka i četvrtka Specijalnom sudu u Beogradu, sa zabranom napuštanja glavnog grada Srbije.

POGORŠANO ZDRAVLJE
Optužnica protiv Vučurevića za navodne ratne zločine podneta je i od strane BiH, koja je takođe zatražila njegovo izručenje.
Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja 24. avgusta završio je u Zemunskoj bolnici gde je lečen pune dve nedelje, da bi 6. septembra bio pušten na kućno lečenje uz obavezne redovne lekarske kontrole.
U petak je dobio informaciju da je Viši sud u Beogradu doneo rešenje kojim su se stekli uslovi za njegovo izručenje Hrvatskoj i BiH. Potom je saopšteno da pravo prednosti ima Hrvatska, jer je prva podnela optužnicu.
U subotu je stigao u rodno Trebinje, odakle se u večernjim terminima javio redakciji „Pečata“, koja od samog početka piše o slučaju sramne nagodbe Beograda i Zagreba radi hapšenja časnog Srbina Božidara Vučurevića.
Vučurević je prilikom intervjua datom „Pečatu“ pre dva meseca rekao „da neće živ u Hrvatsku, jer je tamo već jednom u odsustvu osuđen na smrtnu kaznu“.
Tako je kršni Hercegovac od 75 godina odlučio da izbegne upad policije u iznajmljeni stan, gde je bio privremeno smešten jer više nije imao novca za hotelski smeštaj, koji je bio preporučen zbog stepena bezbednosti.
Krenuo je ka reci Drini, prisećajući se stihova njegove omiljene pesme „Marš na Drinu“:
„Poj, poj Drino, pričaj rodu mi,
Kako smo se hrabro borili.
Pevao je stroj, vojevo se boj kraj hladne vode
Krv je tekla, krv se lila Drinom zbog slobode“.
„U Srbiji ima pšenice i šećerne repe, ali nema ni zrna pravde. Strašno je da me sud u Šapcu saslušava i 44 dana drži u kazamatu, a da onda Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu presudi da šabački sud nije uopšte nadležan za mene. Za to mi se niko nikada nije ni izvinio. Zbog bekstva iz Srbije ne mogu imati nikakvih posledica, niti Srbija može tražiti moje izručenje, s obzirom na to da nisam njen državljanin“, objašnjava za „Pečat“ Vučurević.
Na taj način on je izbegao izručenje Hrvatskoj, a građani Srbije gledanje vanredne konferencije za novinare u zgradi Vlade Srbije, gde bi se ministarka pravde Snežana Malović obratila prisutnim novinarima verovatno sledećim rečima:
„Donela sam odluku o ekstradiciji Božidara Vučurevića Hrvatskoj na osnovu optužnice Županijskog suda u Dubrovniku. Potpisala sam rešenje o ekstradiciji i mogu vam reći da je Vučurević jutros u ranim časovima isporučen Dubrovniku i da je od danas u nadležnosti hrvatskih pravosudnih institucija“.
Na sreću istine i pravde, a na nesreću zagrebačko-beogradskih vladajućih struktura Vučurević je izbegao taj epilog, a zvanični Beograd nije ispunio nalog svojih prijatelja ili šefova iz zvaničnog Zagreba.

REAKCIJE NA ODLAZAK KUĆI
Inače, istražni sudija Veća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu odredio je u ponedeljak pritvor Vučureviću, jer nije ispunio svoju obavezu da se dva puta nedeljno u toku postupka ekstradicije javlja sudu.
To je potvrdila portparolka tog suda Dušica Ristić. Ona je objasnila da u rešenju nije bilo određeno koja država ima prednost, a procedura je takva da ministarka pravde Srbije Snežana Malović donosi odluku kojoj zemlji treba da bude izručen. Ristićeva je dodala da Viši sud u Beogradu još nije obavešten o tome da je Vučurević napustio teritoriju Srbije.
Jedan od Vučurevićevih pravnih zastupnika, advokat Svetozar Vujačić, kaže da je rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje njegovog klijenta dobio u petak.
Vučurević se u ponedeljak javio sudiji u Višem sudu u Trebinju.
„Ovde imam čime, ne da se branim, nego da dokažem istinu. Imam dokumente, imam ljude i želim da se otvori proces ovde. Ne želim ništa da ostane prljavo iza mene, da nešto ostavim svojoj deci i unučadi“, smatra Vučurević.
Advokatski tim Vučurevića uložio je Apelacionom sudu u Beogradu žalbu na rešenje o ispunjenosti pretpostavki za njegovo izručenje Hrvatskoj i BiH.  Žalba je uložena zbog apsolutnog nepostojanja zakonskih pretpostavki za izručenje predviđenih Evropskom konvencijom o ekstradiciji i Zakonom o pružanju međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima.
Advokat Svetozar Vujačić rekao je da je Vučurević u Beogradu živeo u veoma teškim uslovima i da više nije imao novca da plaća smeštaj, niti troškove kućnog lečenja zbog teškog zdravstvenog stanja.
Hrvatsko ministarstvo pravosuđa zatražiće od vlasti u Beogradu zvanično obaveštenje o okolnostima bega ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića iz Srbije u BiH.
Svi se pitaju kako je Vučurević prešao granicu.
„Seo sam u autobus i došao u Trebinje. Tu noć je bila redovna linija Beograd-Trebinje“, jasan je Vučurević.
Na kraju krajeva treba podsetiti i na izjave zvaničnika Srbije.
I pored žarke želje čelnika Ministarstva pravde Srbije da Vučurević završi u hrvatskim kazamatima i da se sva odgovornost za njegovo napuštanje Srbije svali na srpsku policiju, činjenice govore suprotno od želja Snežane Malović i Slobodana Homena.
Direktor policije Milorad Veljović izjavio je u nedelju, kada je saopšteno da je Vučurević u Trebinju, da za sada „nema informacija o bekstvu iz Srbije nekadašnjeg gradonačelnika Trebinja“.
„Trenutno nemamo nikakvih informacija u vezi sa tim, nije problem da to proverimo. Policija nije imala nikakve obaveze, niti nalog iz suda da proverava Vučurevićevo kretanje po Srbiji“, saopštio je Veljović.

ZDRAVA PAMET
„Kod svoje kuće u Trebinju osećam se odlično. Posle šest meseci sam sa porodicom. Osećam se daleko bolje kada sam sa svojom porodicom, prijateljima i narodom. Nadam se da će moja Srbija ponovo biti majka Srbija, a ne maćeha. Da sam imao devet glava koliko je bilo braće Jugovića, svih devet glava bih dao za majku Srbiju, a sada kada sam okusio sve neprijatnosti i opasnosti i mučenja od maćehe Srbije, ne bih sada dao pet trulih krušaka za nju. Nada ostaje poslednja, jer je Srbija večna, a vlasti su prolazne. Nadam se da će Srbija da se vrati zdravoj pameti i da će ponovo da bude zvezda vodilja i zaštitnica srpskog naroda i srpskih teritorija. Očekujem da ponovo dođem u Srbiju kada ona bude ličila sama na sebe i kada dođe do suštinskih promena. Do promena u Srbiji može doći, samo ako se promeni ova vlast. Svaki narod zaslužuje vlast koju ima, pa se nadam da će narod u Srbiji da promeni ovu vlast i svoje rukovodstvo u koje sam jako razočaran“, zaključuje za „Pečat“ Božidar Vučurević, koji se nada da Beograd više neće biti u službi Zagreba i završava svoje obraćanje čitaocima „Pečata“ stihovima iz pesme koja će biti objavljena u novoj Vučurevićevoj knjizi:
„Volio sam srpsku majku, iznad svijeh ideala,
dok se nije tužna majka u Hrvatsku preudala,
ali opet ja joj moram ići, jer srpskome rodu treba,
kad se naša bludna majka vrati kući iz Zagreba“.

9 коментара

 1. STRANI PLAĆENICI I NESRBI IZDALI SRBIJU I SRBIJI ISČUPALI SRCE KOSOVO PA NA PLADNJU POKLONILI SVOJIM VLADARIMA NOVOG SVETSKOG PORETKA ( OTVORENOG FAŠIZMA ) JEDINO RUSI BRANE NAŠ NAROD KOLIKO MOGU
  Normalno da će izdajnička vlast u Srbiji sve pokloniti svojim mentorima i nardbodavaocima za koje rade i Vojvodinu , i Rašku i što god se od njih bude tražilo.Srbija je hrvatska kolonija u svakom pogledu od izvoza hrvatskog smeća od robe koje se nigdje ne može prodati , do upravljanja srbijom pomoću svojih ljudi u samom vrhu Srbije .Srbijom vladaju strane sluge žuti,Srpski narod treba da se srami celog sveta što mu sve ne rade i kako ga sramote žuti plaćenici Hrvatske koji vladaju Srbijom a narod šuti li šuti . Očito da treba jedan veliki srpski ustanak dok još ima tko da ustane . U protivnom Pruda je pokorno vraćen hrvatskoj uz naklon Tadića do zemlje i izvinjenje poglavnici Kosor .A Srbi će se i nadalje izručivati Hrvatskoj od strane vazala iz Srbije . Nadalje žuti nesrbi , Tadić , Čanak, babetine , Biserko , Kandićka , Pešićka , Šutanovac i ostali strani plaćenici raskomadati će Srbiju na opštine a ne samo regione .Poklonit će Vojvodstvo Srpsko , Rašku oblast ,prodati Republiku Srpsku kao što su i Krajinu . Prodali su Miloševića , istina imao je mana ali poslije njega sve više nezaposlenih i gladnih . Srbiju se gazi tko god hoće , Srbija se ne brani ona je u blatu na kolenima . Snaga je na izdisaju ako se pod hitno ne desi opštesrpski ustanak i ne potrpa ova žuta bagra na doživotne robije Srbija će nestati s karte sveta . Nova vlast ili sadašnja opozicija mora Srbiju i Srpsku pod hitno čvrsto vezati za Rusiju i tražiti njihovu zaštitu . Inače će Nemačko -Vatikansko -Amerčko -NATO-vska osovina uništiti u potpunosti Srbiju koja je u prvom i drugom svetskom ratu bila na strani pobednika , za razliku od Hrvatske koja sada nama upravlja u oba rata bila je na strani fašizma i gubitnika ali uz pomoć Vatikana…………………i nemoguće je moguće.Od velike brige Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke i ostalih nesrba i izdajnika nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo . Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj priče o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika su centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu i Kupresu.S našom bračom Srbima koji su primili Islam u Bosni trebamo dogovoriti osnivanje samostalnog kantona od opština Drvar, Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Kupres sa sedištem u Drvaru.Unsko-Sanski kanton okrenuti ka Republici Srpskoj i Srbima zvati ih braćom Islamske vere što nam i jesu.Nuditi muslimanima da se vrate u pradedovsku veru kao što je to uradio Emir ( Nemanja ) Kusturica.Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

 2. Strasno,zar je dotle doslo da se sopstveni narod i dalje izdaje !!!
  Ti isti Srbi preko Drine su ratovali za majku Srbiju odvajkada ,a Hercegovci su uvijek bili najvece patriote i svoju ljubav i odanost su nebrojeno puta dokazali od Kosova pa sve do danas.Niko nije ponosniji na srpstvo od njih .S pravom kaze bludna majka koja bludnici po Zagrebu i Hrvatskoj.
  Jadan narod sa ovakvim politicarima ljigavim i kupljenim za saku dolara. Neka nam je svima Bog na pomoci.

 3. Gospodine Vucurevicu zelim vam svako dobro kao i redakcij pecata, koja jos odoleva Kvislinskoj vlasti koja se okrenula zapadnim kolonizatorima ignorisuci narod.Kao da je narod skup debila samo im zutokosuljsi donose buducnost.Gde su ostali novinari dali su se prodali rezimskim novinama, gde nestade javna rec, poneke novine kad uzmem kao da citam Glas Koncila.Neznam gde je dno tog moralnog sunovrata,Sve sto se dalje odmice sve je manje reci da se opise ova jad i beda,u istoriji su Srbi posrtali ali ovakvog posrnuca zahvaljujuci politici Borisa Bothe niti se pamti niti ce se pamtiti.Bice posla za istoricare psihologe, psihijatre svako ce morati dati svoju rec da se sagleda sva ova tragedija, mislim da ce trebati vekovi da se nesto popravi jer ovi urusise sve sto se stvaralo od Nemanjica.Ovo sto cine je cinizam filovan mrznjom mozda sto nepevamo pesme o slavnom i voljenom vodji da zadovolji svoju sujetu i narcisoidnost.Gospodine Vucurevicu jos jednom zelim vam dobro zdravlje,U prilog ce Vam ide izjava Josipovica da pravi nisu u zatvoru , Srbima je zabranjeno da se brane,necemo se morati braniti kad nas Tadic-Sutanovac uvedu u krilo NATO pakta.Mozda nas stizu kletve Karadjordja, Obrenovica,neukom je tesko da shvati ucenoga.A ove neznalice koje gledam ponekad na Tv sami se sebi dive.SRBIJO GDE TI NESTA INTELEGENCIJA.

 4. Pomaze bog komsija,

  Komisija za uslovni otpust suda u Puli u ponedeljak će odlučivati o zatevu porodice Fikreta Abdića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina u zapadnoj Bosni, da se on pusti na uslovnu slobodu.
  Abdić u Hrvatskoj izdržava zatvorsku kaznu u trajanju 15 godina po presudi za ratne zločine počinjene u zapadnoj Bosni.

  Agencija Fena, pozivajući se na izjavu predsednika Demokratske narodne zajednice Rifata Dolića, navodi da su uslovni otpust
  zatražili Abdićeva supruga i njihovo četvero dece, u junu, pošto je izdržao dve trećine kazne.

  U obrazloženju zahteva naveli su da će uskoro napuniti 72 godine, da ima zdravstvenih problema i da je njegovo vladanje tokom izdržavanja kazne bilo uzorno.

  Ove godine neće biti organizovanog okupljanja njegovih pristalica ispred pulskog zatvora na Abdićev rođendan 29. septembra, kao što je to bilo prethodnih godina, na njegov lični zahtev, rekao je Dolić.

 5. E moj Bozidare, pa nema vise onih pravih Srba istocno od Drine, cast izuzecima, to je nekada bilo, sve do 2008. Al, kao sto i sam kazes: ne mozes se nikada ljutiti na Srbiju, ipak svako ima samo jednu majku.

 6. Bravo za Vucurevica, a sram za alavce u srbijanskoj vlasti kojima je do sopstvenih evro-novcanika jedino i stalo, pa bi da se uvuku gde god stignu i kome god, pa i novofasistickoj NDH2, a ne do svoga roda i buducnosti svoje zemlje.
  Siroti Abdic, normalan covek tako nimalo zasluzeno trpi tolike zatvorske godine, sve u jos uvek neposustalom vihoru fasisticke opijenosti njegovih “suvernika” i “sunarodnika”, i onih kojima su isti ponovo posluzili kao njihovo “cvece”. A sve to u vec 20-godisnjem ratu novog, americkog rajha protiv Jugoslavije i narocito Srba.

 7. Василим

  Косово и Метихија горе, а овај песник оће да тужи Србију, па тужи Тадића, сарајлију!?, Дачића-Стамболићевца, … Маловићка

 8. Hvala Pecatu sto je objektivan,sto je odolio okupatorskom rezimu zutih FASISTA. Hvala vam sto obavjestavate prave Srbe o novostima koje koje,zuti FASISTI zabranjuju.Strasno je sta se dogadja sa Srbijom vec 11 godina.
  Vteucurevicu,SRPSKA GLAVO,BOG TE BLAGOSLOVIO,pokazao si kakvi su pravi SRBI.tamo ih vise nema.BOGU hvala da si ih tako ponizio i dokazao sta je pravda.Da te ono,takozvane srpske institucije,htjele isporuciti USTASAMA.SRAMOTA.gdje ste srbi? zasto ne ustanete? je´l vidite da ce te i drzavu izgubiti,postacete palestinci broj dva. sve institucije drzave,ako je uopste ima,vode NESRBI.pitam se gdje to u svijetu ime,nigdje,osim u Srbiji.BRAVO.BOzidare,hvala vam sto ste nam dokazali vasu velicinu i ljudskost,koje u toj truloj Srbiji vise nema.BOGU hvala da ste presli Drinu posle tolike troture fasisticke izdajnicke kvislinske okupacione pokvarene prevarantske unijatske vlasti u toj zemlji. neka im malovicka salje svoje zemljake koji su klali SRBE. BOG vas cuva gospodine Vucurevicu. tuzite tu bagru i trazite milionsku odstetu,pa neka bagra vidi sa kim ima posla. gade mi se. SRBI SVIH ZEMALJ UJEDINITE SE. ZBOGOM.HVALA PECATU.
  t

 9. I jeste maceha.
  Narocito Vojvodini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *