Otpisani bez povratka

Piše Aleksandar Đaja

Jedino „otpisani bez povratka“ i dalje misle da su u svetskom kazinu nekakvi važni igrači za stolom – a ne samo kuglica koja se vrti u ruletu!

Na poslednjem sastanku grupe Bilderberg, koju mnogi smatraju svetskom vladom u senci, krajem jula detaljno su analizirani Kina, Irak, Rusija, kao i kriza u EU. Zaključeno je da se stanovništvo planete smanjuje presporo, za šta je alternativa – novi svetski rat. Pretpostavlja se da je ta moćna grupa, koju čine sadašnji i bivši političari, bankari, aristokrate i biznismeni, diskutovala i o podršci evru i zaključila da Grčka i ostale zemlje u zoni koja je u krizi, treba da plate dugove svojim ostrvima ili čime već mogu…
O Srbiji čini se da nije bilo reči, što je s jedne strane dobro, jer ako nekim spletom veoma nesrećnih okolnosti ikada uđemo u EU, jedino ostrvo kojim bi mogli da pokrijemo deo dugova jeste Veliko Ratno ostrvo na ušću Save u Dunav – ali nije dobro što je Bilderberg grupa, uprkos najboljem sportisti na svetu, Srbinu Novaku Đokoviću, zaboravila da čak i pod ovim režimom Srbija na karti sveta još uvek postoji!

ZEMLJA BEZ GRANICA
Pod vlašću Borisa Tadića i njegove satelitske Vlade, te ostalih „vodonoša“ DS-a, kako u vlasti, tako i u dobrom delu lažne opozicije, Srbija je u političkom, ekonomskom (a u vojnom smislu i da ne govorimo), od strane nevidljivih i svemoćnih gospodara sveta, jednostavno svrstana u „otpisane“. Međutim, za razliku od kultne televizijske serije Dragana Markovića i Aleksandra Đorđevića, koja je imala isto tako uspešan nastavak pod nazivom „Povratak otpisanih“, serija o povratku otpisanog režima Borisa Tadića i DS-a na svetsku političku scenu – nikada neće biti snimljena.
A zašto bi? Rezultati njihove vladavine jesu – zemlja bez granica, sa amputiranom petinom svoje teritorije, narod bez vođstva i vođstvo bez naroda, 220.000 mladih u redovima nezaposlenih, od kojih polovina živi sa roditeljima, a 80 odsto nikada nije putovalo u inostranstvo. Rezultati njihove vladavine jesu i drastičan pad životnog standarda građana, koji je za nepune dve godine opao za skoro 50 odsto, poskupljenje u istom periodu tzv. „potrošačke korpe“ sa 30.000 na blizu 50.000 dinara, kao i skoro milion penzionera koji primaju penziju manju od 22.000 dinara.
Rezultat vladavine ovog režima jeste i (posle petnaestogodišnje vlasti u Beogradu!) prvi izgrađen most, onaj preko Ade Ciganlije, koji će u trenutku kada bude pušten u saobraćaj koštati 500 miliona evra i tako biti jedan od najskupljih mostova na svetu, čije će kreditiranje otplaćivati mnoge buduće generacije naših sugrađana. Istovremeno,  Sindikat građevinarstva, industrije građevinskog materijala, drvne industrije i putne privrede, upozorava da građevinarstvo u Srbiji nikada nije bilo u težoj situaciji i da se može očekivati da bez posla ostane više od 100.000 ljudi, kao i totalno gašenje građevinskih firmi!… Pa, kako sad to? Ovamo najskuplji most na svetu – a onamo stotinu hiljada srpskih građevinara, bez posla, na ulici! Ima li tu ikakve logike?… Razume se da ima, samo što je to „logika“ Dragana Đilasa i DS-a, a ne i građana Srbije!

„PANBOŠNJAČKO BUĐENJE“
Srbija je danas zemlja koju svako može da ponižava jer njenom predsedniku koji se izvinio svima na kugli zemaljskoj za „srpske zločine“, od postanka čovečanstva pa do danas, Ivo Josipović, predsednik Hrvatske (bez ikakvih reakcija iz Pionirskog parka!), cinično poručuje: „Verujem da će doći dan kada će i Hrvati i Srbi u Kninu obeležiti pobedu Hrvatske (?!)“… A da li će doći i dan kada će, po Josipoviću, i Hrvati i Srbi zajednički u Jasenovcu obeležiti „pobedu ustaša“ nad milion zverski mučenih i ubijenih Srba u tom „najvećem srpskom gradu pod zemljom?“… Takođe, zahvaćen „epidemijom izvinjenja“ koja se širi iz Srbije, poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić zatražio je pre više od mesec dana da se predsednik Srbije Boris Tadić izvini, jer je „izjednačio Jovana Divjaka, Iliju Jurišića i Ejupa Ganića s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem“. Tu bih mogao da se složim sa Cerićem: zaista je neprimereno izjednačavati borce za slobodu i odbranu srpskog naroda od genocida, Radovana Karadžića i Ratka Mladića – sa Divjakom, Jurišićem i Ganićem, inspiratorima nasilnog otcepljenja BiH od tadašnje SFRJ i, samim tim, odgovornima za izazivanje krvavog građanskoj rata u toj bivšoj jugoslovenskoj republici!
Međutim, tu se priča sa Cerićem ne završava. Rezultat vladavine Tadićevog režima jeste i, u nedostatku boljeg izraza upotrebiću sintagmu – „patološka kooperativnost“ prema Zapadu. Javna je tajna da se od Beograda traži ne samo dijalog o tehničkim stvarima sa kosovskim pregovaračima, već i da Srbija omogući punu vlast Tačijevog režima nad severnim Kosovom. Samo takva vrsta političke i nacionalne izdaje obezbedila bi Srbiji kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, iako su šanse za dobijanje datuma za početak pregovora manje nego ikada. Ali, što mangupi kažu, „kada jednom skineš gaće, onda…“ – ili, u slobodnom prevodu: ako može Kosovo, zašto ne i Sandžak? Rukovođen time, Reis ul ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić pre sedam dana je u Novom Pazaru, usred (još uvek) Srbije, pozvao svoje sunarodnike – „na panbošnjačko buđenje!“ Obraćajući se Bošnjacima u celom svetu kojih, kako tvrdi, ima 10 miliona, Cerić je iz Sandžaka poslao poruku u kojoj je naglasio da i pripadnici bošnjačkog naroda na Balkanu imaju pravo na „državu, slobodu, sigurnost, veru, naciju i dom…!“
Zašto je Mustafa Cerić odlučio da baš u Novom Pazaru spominje „bošnjačku državu“, o tome je dužan da vodi računa srpski režim, mada na njega ne bih stavio ni žeton. A koliko vidim ni Bilderberg grupa. Jedino „otpisani bez povratka“ i dalje misle da su u svetskom kazinu nekakvi važni igrači za stolom – a ne samo kuglica koja se vrti u ruletu!

6 коментара

  1. Mi smo davno vec,,otpisani” i tu se tesko sta moglo uraditi kako treba.Da je Putin u vreme razbijanja zemlje bio tamo gde je danas,umesto Jeljcina…da je,ali nije i tako mnogo jos,,da je”.Mi danas smo u velikim problemima i mislim da ce ova garnitura koja je sada na vlasti otici posle izbora sledece godine i da se nikada,ali stvarno nikada vise nece pojaviti kao neka ozbiljna politicka opcija.Jedna stvar me samo muci,a to dolazi iz svega sto smo proziveli…nece li se ovi danasnji ipak uspeti zadrzati na vlasti imajuci u vidu moc novca kojima ih ,,sopaju”izvana i tako mitom,korupcijom i laziranjem ne ostanu na vlasti.Tada bi stvarno jedino resenje bilo zauvek otici iz Srbije i tamo negde vani jednog dana pricati unucima, na nekom stranom jeziku, kako je nekad bilo biti ponosan Srbin u zemlji Srbiji.

  2. Momci očigledno vračaju dugove, odnosno cenu dolaska na vlast. Svet im očigledno nije pomogao oko Miloševića džaba. Zastrašujuće je što eksperimentišu sa narodom kao labaratorijskim pacovima. Oni su, gotovo svi bivši marksisti, sada predstavnici neoliberalizma za koji i ne znaju šta znači, niti je igde u svetu u funkciji. Poveli su Srbiju u feudalizam držeći javna preduzeća kao svoje feude. Sada očekujemo da nas povedu u robovlasništvo. Čovek je izbaćen kao osnovna vrednost društva, postao je roba jer to je jedino što može da proda. Sebe samog. Sačuvaj ih Bože, oni ne znaju šta rade.

  3. Док сам вам као архонт верно и савесно служио, ви ме ружисте; а кад сам знатан државни новац оставио лоповима, сматрате ме за узорна грађанина! Ја сам, дакле, своје садашње почасти стидим више него своје раније осуде. Али у исти мах и вас жалим као људе који сматрају да је угађање непоштенима славнија ствар него ли чување државне имовине!

    Аристид Праведни (530-468. год. пре Хр.), атински државник

  4. otpisani, na platnom spisku uredno potpisani…?

    BEOGRAD – Pijavice!
    Više od 170 državnih agencija za sve i svašta godišnje iz državnog budžeta potroši više od osam milijardi dinara, ili 800 miliona evra! Direktorske plate u agencijama dostižu i neverovatnih 8.000 evra! A, bez obzira na visoke troškove koje prave budžetu, faktički, niko ih ne kontroliše!

    – U zemlji u kojoj imate javna preduzeća s većim brojem članova UO od ukupnog broja zaposlenih, ne treba nikoga da čudi što imamo toliko agencija – smatra Mahmud Bušatlija, ekspert za strana ulaganja.

    Miroslav Prokopijević, predsednik Centra za slobodno tržište, nedavno je izjavio da direktori ovih agencija predstavljaju četvrtu granu vlasti:

    – Za svoj rad odgovaraće jedino svetom Petru, a dok ih on ne vidi, mi ćemo ih finansirati! Ovakve agencije postoje svuda u svetu, ali praksa je da agencije zamenjuju neke druge državne institucije.

    Bušatlija navodi da su silne agencije nastale kao odgovor države na zahteve MMF da se smanji broj zaposlenih u administraciji:

    – U organizovanim državama manji broj agencija efikasnije radi svoj posao uređivanja tržišta. Kod nas služe da uhlebe prvoborce, bližu i dalju familiju. Građani prosto i ne razmišljaju da od onih koje plaćaju očekuju da nešto i rade. A izvesno je i da ih plaćaju ne samo građani, već i oni koji profitiraju od njihovog „rada“ – tajkuni!
    Čedomir Čupić, predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, pita se koliko je funkcionera koje plaćaju građani uopšte stručno.

    – Koliko je njih kompetentno, obrazovano, osposobljeno? Koliko svojim kvalitetom doprinose razvoju društva, a koliko ga opterećuju? – pita se Čupić.

  5. Ne znam koji je režim u istoriji zemalja na ovim prostorima, od 2000. godine bio toliko bedan i ponizan prema Zapada, a uradio tako malo. Zapravo, jedino što je uradio jeste nekakav “bezvizni režim”, koji je potpuno sekundaran, jer se i pre putovalo sa nekom malom visinom takse za vizu – a bogati su putovali i ovako i onako! A, zauzvrat, Boris Tadić i njegova klika isporučili su Hagu sve Srbe rodoljube i branioce Otadžbine – a usput definitivno izgubili i Kosovo! Pa, da su se 2000. godine dogovarali koliku će štetu da naprave u ovih 11 godina, ni sami ne bi mogli da zamisle da će biti tolika…! Bravo, Aleksandre za još jedan odličan tekst!

  6. Nakon 15 godina na vlasti u Beogradu, “žuti” će izgleda uspeti (ako se, ne daj Bože ne sruši), da konačno naprave most – ali, najskuplji na svetu! Pri tom će stotinu hiljada građevinskih radnika na jesen ostati bez posla! Svaka čast, Borise i Đilase, tako se vodi država! Veliki pozdrav Đaji i Pečatu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *