IPS покажи – платите рачун користећи само мобилни телефон

Компанија НИС у сарадњи са Банком Поштанска штедионица омогућила је инстант плаћање на продајном месту трговца IPS QR кодом, чији је носилац Народна банка Србије.

На свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама у Србији могуће је платити рачун коришћењем „IPS покажи“ методе, односно помоћу мобилног телефона с апликацијом у коју је интегрисан IPS QR код Народне банке Србије. Иновативни начин плаћања први пут је доступан на бензинским станицама и представља безбедно, брзо и једноставно решење које искључује коришћење платних картица или готовог новца.  Када купац жели да плати гориво или другу робу на каси бензинске станице, потребно је да активира mbanking апликацију на свом телефону, кликне на опцију „IPS покажи“, унесе свој ПИН код, отисак прста или скенира лице како би банка извршила аутентификацију и покаже IPS QR код продавцу. Продавац затим скенира код с телефона, а за неколико секунди купац и продавац добијају информацију да је трансакција успешна и процес је штампањем фискалног рачуна завршен.

Применом савремене технологије на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама мобилни телефон постаје новчаник, а корисници добијају могућност да на практичан и сигуран начин изврше плаћање и искористе предности технолошког развоја савременог света.             

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *