IPS pokaži – platite račun koristeći samo mobilni telefon

Kompanija NIS u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica omogućila je instant plaćanje na prodajnom mestu trgovca IPS QR kodom, čiji je nosilac Narodna banka Srbije.

Na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama u Srbiji moguće je platiti račun korišćenjem „IPS pokaži“ metode, odnosno pomoću mobilnog telefona s aplikacijom u koju je integrisan IPS QR kod Narodne banke Srbije. Inovativni način plaćanja prvi put je dostupan na benzinskim stanicama i predstavlja bezbedno, brzo i jednostavno rešenje koje isključuje korišćenje platnih kartica ili gotovog novca.  Kada kupac želi da plati gorivo ili drugu robu na kasi benzinske stanice, potrebno je da aktivira mbanking aplikaciju na svom telefonu, klikne na opciju „IPS pokaži“, unese svoj PIN kod, otisak prsta ili skenira lice kako bi banka izvršila autentifikaciju i pokaže IPS QR kod prodavcu. Prodavac zatim skenira kod s telefona, a za nekoliko sekundi kupac i prodavac dobijaju informaciju da je transakcija uspešna i proces je štampanjem fiskalnog računa završen.

Primenom savremene tehnologije na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama mobilni telefon postaje novčanik, a korisnici dobijaju mogućnost da na praktičan i siguran način izvrše plaćanje i iskoriste prednosti tehnološkog razvoja savremenog sveta.             

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *