Миодраг Костић и Новак Ђоковић обезбедили лет за малу Софију

Водећи српски бизнисмен и први рекет света уједињени у борби за здравље мале Софије

Председник и оснивач MK Group Миодраг Костић удружио је снаге са најбољим светским тенисером Новаком Ђоковићем и обезбедио лет приватним авионом на лечење у Сједињене Америчке Државе за малу Софију Маркуљевић. Акција „За Софијин први корак“ подигла је на ноге целу Србију, а причу заокружује хумани гест двојице филантропа.
Софијин отац Стефан Маркуљевић захвалан је свим учесницима хуманитарне акције у оквиру које је до сада сакупљено 2,4 милиона долара. „Хвала целој Србији која је учествовала у прикупљању новца за лечење Софије. Посебно смо захвални Миодрагу Костићу и његовој компанији, као и Новаку Ђоковићу, јер је њихова помоћ дошла као круна ове акције за бољи живот наше Софије. Без њиховог ангажовања организација путовања до Америке, у условима пандемије вируса корона не би била тако лако реализована“, изјавио је Маркуљевић.
Софији Маркуљевић са само два и по месеца утврђена је ретка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – спинална мишићна атрофија тип I. Деца са овом дијагнозом живе највише две године, а једина шанса за малу Софију је хитно лечење у иностранству, чију су реализацију, осим целе нације, потпомогли и домаћа компанија MK Group с Миодрагом Костићем на челу, као и наш најуспешнији тенисер Новак Ђоковић.
Недавно је Миодраг Костић учинио сличан гест у Словенији, када је организовао приватан лет за Америку за словеначког дечака Криса Зудицха, којем је такође дијагностициран облик спиналне мишићне атрофије. Тада су словеначки медији преносили са посебном пажњом ову вест о хуманом гесту једног српског бизнисмена који већ неколико година уназад послује и у овој земљи.

О филантропским делима Миодрага Костића и његове MK Group много се писало током трајања кризе изазване вирусом корона када је издвојено више десетина милиона динара за помоћ држави и угроженом становништву. Посебну медијску пажњу привукао је гест његове компаније којим је обезбеђен бесплатан одмор за лекаре и медицинско особље у луксузним хотелима овог холдинга и то у Србији, Словенији и Хрватској.

Један коментар

  1. Царство Небеско за обојицу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *