Ударна песница тоталитарног либерализма

ДА ЛИ СУ АНТИФА ТЕРОРИСТИ?

Двојица америчких сенатора представили су предлог резолуције по којој би покрет „Антифа“ у Сједињеним Државама био проглашен за „домаћу терористичку организацију“. Шта заправо представља овај покрет и шта се крије иза наизглед племени те побуде за борбу против фашизма?

Будући да су припадници „Антифа“, јер верују да је слобода говора једнака насиљу, користили претње насиљем у намери да угуше другачије политичке идеологије; Будући да „Антифа“ представља негирање демократских идеала о мирном окупљању и слободе говора за све; Будући да су припадници „Антифа“ физички нападали новинаре и друге појединце током протеста и нереда у Берклију; Будући да су фебруара 2018. демонстранти повезани са „Антифом“ застрашивали новинара Ендија Нгоа и претили му насиљем; Будући да су 29. јуна 2019, док је извештавао са демонстрација у Портленду, демонстранти повезани са „Антифа“ физички напали новинара Ендија Нгоа; Будући да су службеници америчке Агенције за имиграцију и царину (ИЦЕ) предмет застрашивања и претњи насиљем јер су левичарски активисти објавили њихове приватне податке на интернету; Будући да су, према „Вол стрит џурналу“, левичарски активисти пратили службеника ИЦЕ-а и да су му претили када је преузео своју кћерку из летњег кампа, а другом испред куће лепили плакате са именом, презименом и фотографијом оптужујући га да је члан „Гестапоа“; Будући да је седиште ИЦЕ-а у Портланду данима било затворено због претњи „Антифа“; Будући да Роуз Сити Антифа, група основана 2007. у Портленду, експлицитно одбацује ауторитет представника закона у САД, федералне државе и локалних власти да заштите слободу говора и спрече насиље; Будући да негирају грађанска права појединцима која сматрају „фашистима“ тврдећи да се с њима не може расправљати, него се морају сузбити свим неопходним средствима; И будући да не сме бити места за насиље у дијалогу међу људима у САД, или у било којем грађанском друштву, и јер су САД место где се негује различитост идеја и мишљења, Сенат мора да захтева да групе и организације које широм земље делују под заставом „Антифа“ буду означене као домаће терористичке организације – наводи се у предлогу резолуције који су америчком сенату предали републикански сенатори Тед Круз и Бил Касиди. Додаје се да Сенат треба да недвосмислено осуди насиље „Антифа“ група као недопустиво за било кога у САД.
„Антифа су терористи, насилне маскиране силеџије које се ‘боре против фашизма’ користећи истински фашизам и заштићени либералним привилегијама. Силеџије чине по свом све док им се неко супротстави. Изабрани званичници морају имати храбрости, не кукавичлука, да би спречили терор“, рекао је Касиди објашњавајући своју резолуцију. Круз је оценио да се ради о „терористичкој организацији коју чине нетолерантни радикали пуни мржње који своју екстремистичку агенду спроводе агресивним насиљем“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *