„Дунав осигурање“ на Пољопривредном сајму нуди додатне попусте на премије осигурања

Штанд Компаније „Дунав“ на 86. Пољопривредном сајму, након свечаног отварања, посетили су, 11. маја, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Новосадског сајма Слободан Цветковић. Делегацију је испред Компаније „Дунав осигурање“ поздравио директор Региона Север Бранислав Трифуновић, са сарадницима.

Компанија „Дунав осигурање“ покренула је кампању „Мај – месец пољопривреде“, која траје до 31. маја, којом су предвиђене посебне погодности за осигуранике „Дунав осигурања“ који уговарају осигурање плодова, усева и животиња.

„Ове погодности пољопривредници могу остварити не само на нашем штанду на Пољопривредном сајму већ и на свим продајним местима, којих има преко 600 широм земље. Погодности се односе на правна и физичка лица, а тичу се додатног попуста од 10 одсто на премију осигурања плодова,усева и животиња“, рекла је директорка Филијале „Дунав осигурање“ Нови Сад Наташа Новчић Зубац.

Она је објаснила да у пракси цена осигурања усева зависи од много фактора, пре свих од врсте усева, учесталости падања града на територији где се усеви налазе, потом од очекиваних приноса и цене пољопривредне културе.

„Просечна премија осигурања код ратарских култура је од 2.500 до 3.000 динара по хектару, на годишњем нивоу. Код поврћа износ премије износи од 40.000 до 50.000 динара, на годишњем нивоу, а код воћа, ако је у питању губитак квалитета, премија износи од 120.000 до 180.000 динара. До 31. маја, док траје кампања ’Мај – месец пољопривреде’, ове цене ће бити додатно снижене за 10 одсто. Овде треба додати и мере државе, које пољопривредницима који осигурају своју пољопривредну производњу, обезбеђује субвенцију, односно повраћај премије у висини од 40 одсто вредности сваке полисе“, рекла је Наташа Новчић Зубац.

Напоменула је и да у одређеним крајевима Србије, попут Златиборског, Колубарског и Моравичког округа, где је производња воћа често изложена временским непогодама, држава враћа 70 одсто премије.

У „Дунав осигурању“ истичу да је изузетно важно осигурање пољопривредне производње, посебно на отвореном, као и информисање и едукација пољопривредника о значају осигурања. „Та свест је данас на вишем нивоу, што је последица озбиљних климатских промена, али и чињеница да готово немамо годину са умереним климатским условима. Међутим, проценат осигураних површина је и даље низак у односу на праксу развијених земља. Као последицу имамо штете које су осигуравајуће куће платиле у претходној години, пре свега усева, која је на нивоу премија осигурања. Компанија ’Дунав осигурање’, као највећа национална осигуравајућа кућа и с највећим тржишним учешћем у сегменту пољопривреде, перманентно ради на едукацији пољопривредних произвођача широм Србије“, рекла је Наташа Новчић Зубац.

Директорка Филијале „Дунав осигурање“ Нови Сад наглашава да су у „Дунав осигурању“ потпуно свесни значаја пољопривреде као стратешке делатности привреде, те јој посвећују велику пажњу: „У том смислу посвећени смо и едукацији и креирању што бољих услова осигурања у области пољопривреде. Позивамо све наше садашње и потенцијалне клијенте да нас посете и на штанду Компаније ’Дунав осигурање’, увере се и сазнају све информације о условима осигурања.“              

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *