Завршна операција хибридног рата за Космет

Хибридно комбиновање прљавих метода које спроводе америчке и британске обавештајне службе треба да припреми терен тако да њихова дипломатија једним потезом зада завршни ударац српским интересима

Више нема дилеме да су преговоре у Бриселу минирале САД и да су они и Британци подстакли приштинско руководство на сулуде потезе према Србији и Србима на Космету. Зашто су то урадили, тек ћемо видети. Штошта је могуће, па и војно решење, али сада се као највероватније чини да се, директним укључивањем САД у преговоре, припрема велика превара Србије која би се остварила дипломатско-правним смицалицама и подвалама. Наравно да Америка о питању Космета не може бити неутрална па тако не може ни посредовати, али је готово сигурно да ће директним мешањем покушати да наметне решење које јој одговара. Српски адут је захтев да се у преговоре укључе Русија и Кина. Тако ће се дипломатске способности српског политичког врха поново тестирати и пре него што се обезбеде услови за наставак преговора.

ПРИПРЕМА ПРЕВАРЕ Биће потребна врхунска вештина да се избегну лепо упаковане перфидне замке као завршни ударац у хибридном рату обавештајних служби САД и Велике Британије за Космет. Иако је договор далеко, документа се у центрима моћи вероватно већ студиозно припремају, не зарад постизања мира и праведног решења него у циљу нове преваре српског корпуса. Веште формулације и скривене замке у тексту су редовно такве да их касније САД и њени савезници могу тумачити како им одговара, и да их по својој идеји спроведу у пракси уз пуну злоупотребу међународних мисија. Зато не воле, и најчешће не дозвољавају, да се на документу који понуде врше било какве измене. Не дају да се промени ниједан зарез, ниједно слово, као на пример код Кумановског војнотехничког споразума.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *