Аграрне субвенције из ЕУ – „на кап“

У коначном предлогу седмогодишњег буџета Заједничке пољопривредне политике (ЗПП) након 2020. године предвиђено је смањење аграрних субвенција на годишњем нивоу од по 5 одсто

Иако је тржиште ЕУ „затрпано“ пољопривредним производима из трећих земаља, што наравно штети европским произвођачима, из Брисела, који се начелно изјашњава да ЕУ жели домаћу храну на својој трпези а врло добро зна да су укупни приходи пољопривредника у ЕУ за 40 одсто мањи од просека прихода у осталим привредним гранама, стиже нови удар на континенталне ратаре…

ЕУ БУЏЕТ У коначном предлогу седмогодишњег буџета Заједничке пољопривредне политике (ЗПП) након 2020. године предвиђено је смањење унијских аграрних субвенција на годишњем нивоу од по 5 одсто.
А пре тога, у првом кварталу прошле године Европска комисија одредила је да се пољопривредницима може исплатити тек 70 одсто од следујућих субвенција, и то у два дела.
Ово је изазвало праву пометњу у готово свим чланицама ЕУ. Чини се, у Мађарској највише.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Avatar

    Властимир Вујић један је од најбољих, не само српских сталних дописника из иностранства, већ уопште политичких аналитичара у Србији!… Пратим многе дневне и недељне листове који у земљи излазе, а лично само због његових текстова у “Печату”, постала сам редовни читалац овог Магазина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *