Будала се и без свеће налази

Комунизма нема више, бар у Европи, а док су „победници“ славили, нису ни приметили да се њихов идеолошки концепт неолиберализма и слободног тржишта није примио код држава ослобођених од комунизма

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

САМОЗАВАРАВАЊЕ Лаж истини врата отвара, каже народна пословица. Верујмо да је изрека делотворна. Да ће се они који бесомучно лажу у своје лажи толико упетљати и запетљати да се без истине ни они, а богами ни целокупна васељена, неће спасти. Истину сви знамо. Знају они који лажу. Знају они који трпе и пате због изговорених лажи. Нема више стида. Нико неће поцрвенети кад слаже. Лажу а на Бога не мисле. Мисле да им моћ, стварна или умишљена, све дозвољава.
Не поштују резолуције које су сами донели. Међународно право су о клин окачили. Одрекли су се и сопствене идеологије, о слободном тржишту као мери свих мера ствари, а које се никаквим прописима, таксама, администрацијом не сме ограничавати или недајбоже затварати, да и не говорим.
Слободно тржиште, које су прогласили врховним божанством свог идеолошког обрасца, они сами затварају санкцијама, судовима, хапшењима, државном репресијом. Не сме се градити „Северни ток 2“, не сме се трговати са Ираном, Русијом и другим државама које нам нису по вољи. Ухапсићемо у туђој земљи, на туђем тлу, кћер председника једне од највећих компанија из државе Кине, јер постоји сумња да компанија, можеш мислити, тргује са Ираном коме смо ми, Американци, увели санкције. То што Кина није увела санкције Ирану не спречава власти у „сувереној држави“ Канади да хапсе држављане Кине по америчким захтевима. Што би рекли наши мудри преци, а остало је и записано: Будала се без свеће налази!
Свет, то јест они који мисле да су велики, да су творци демократије, изгубио је компас или како би у Драгачеву рекли, пошандрцао. Не знају више где ударају, рекли би у Књажевцу. Зато нас Србе, и власт државе Србије, не сме више ништа плашити. Окомили су се на нас, као што то раде вековима. Желе да нас истребе. Логично, то неће јавно признати, већ ће, као и увек, користити потомке комуниста (види изјаву Игора Шолтеса, унука друга Бевца и Пепце Кардељ) и њихове проверене савезнике: усташе, Шиптаре и остале перјанице „демократских“ промена. Моћници не знају или неће себи да признају – самозаваравање и лагање себе није привилегија само малих – да је један историјски период завршен.
Идуће године биће две стотине година од Француске револуције (1789) и годишњица рушења Берлинског зида (1989). СССР је нестао, као и многе државе у Европи. Уместо старих појавило се мноштво нових.

ОД НЕВЕРИЦЕ ДО БЕЗНАЂА Комунизма нема више, бар у Европи, а док су „победници“ славили, нису ни приметили да се њихов идеолошки концепт неолиберализма и слободног тржишта није примио код држава ослобођених од комунизма, јер сем опште пљачке и при(Х)ватизације није ништа добро донео народима који су га жељно очекивали. У међувремену неолиберализам се најблаже речено офуцао и у државама које су га створиле. У почетку се јавила неверица код многих људи уз питање шта се то дешава с нама? Па нема више комунизма и Совјета, а нама ништа није боље? Напротив, сад је горе. Као и обично, од неверице до безнађа потребно је неко време да прође. И време је прошло. Безнађе је стигло.
Свидело се нама или не, изгледа да је за лечење безнађа евроунијатске каморе и Римске курије најбоље позвати традиционалног лекара, а то је Русија. Русија је излечила тевтонске витезове Римокатоличке цркве, Наполеона, Кајзера, Хитлера… Имена лекара су позната: Кутузов, Жуков, Рокосовски. Тако бар предлаже Константин Борисов. Ми Срби бисмо рекли: На љуту рану љут лек!
Можда је идућа година прилика да се и ми Срби упитамо: Каква је наша улога у стварању модерне Европе? У којој су међусобној вези Карађорђев устанак, Наполеонови ратови, устанак Милоша Обреновића и Бечки конгрес? У архивама многа документа су сачувана. Време је да изађу на светлост дана и пруже неке одговоре.
Зато, браћо Срби и сестре Српкиње, без страха. Не будимо лењи! Повезујмо се међусобно. Сакупљајмо снагу, духовно и материјално јачајмо. Будимо спремни да одговоримо на сваку провокацију, на сваки напад. Неће бити лако, али одбранићемо себе. Није нам први пут.
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Молимо се за здравље Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Будимо на страни божјег човека Арно Гујона. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *