Budala se i bez sveće nalazi

Komunizma nema više, bar u Evropi, a dok su „pobednici“ slavili, nisu ni primetili da se njihov ideološki koncept neoliberalizma i slobodnog tržišta nije primio kod država oslobođenih od komunizma

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.

SAMOZAVARAVANJE Laž istini vrata otvara, kaže narodna poslovica. Verujmo da je izreka delotvorna. Da će se oni koji besomučno lažu u svoje laži toliko upetljati i zapetljati da se bez istine ni oni, a bogami ni celokupna vaseljena, neće spasti. Istinu svi znamo. Znaju oni koji lažu. Znaju oni koji trpe i pate zbog izgovorenih laži. Nema više stida. Niko neće pocrveneti kad slaže. Lažu a na Boga ne misle. Misle da im moć, stvarna ili umišljena, sve dozvoljava.
Ne poštuju rezolucije koje su sami doneli. Međunarodno pravo su o klin okačili. Odrekli su se i sopstvene ideologije, o slobodnom tržištu kao meri svih mera stvari, a koje se nikakvim propisima, taksama, administracijom ne sme ograničavati ili nedajbože zatvarati, da i ne govorim.
Slobodno tržište, koje su proglasili vrhovnim božanstvom svog ideološkog obrasca, oni sami zatvaraju sankcijama, sudovima, hapšenjima, državnom represijom. Ne sme se graditi „Severni tok 2“, ne sme se trgovati sa Iranom, Rusijom i drugim državama koje nam nisu po volji. Uhapsićemo u tuđoj zemlji, na tuđem tlu, kćer predsednika jedne od najvećih kompanija iz države Kine, jer postoji sumnja da kompanija, možeš misliti, trguje sa Iranom kome smo mi, Amerikanci, uveli sankcije. To što Kina nije uvela sankcije Iranu ne sprečava vlasti u „suverenoj državi“ Kanadi da hapse državljane Kine po američkim zahtevima. Što bi rekli naši mudri preci, a ostalo je i zapisano: Budala se bez sveće nalazi!
Svet, to jest oni koji misle da su veliki, da su tvorci demokratije, izgubio je kompas ili kako bi u Dragačevu rekli, pošandrcao. Ne znaju više gde udaraju, rekli bi u Knjaževcu. Zato nas Srbe, i vlast države Srbije, ne sme više ništa plašiti. Okomili su se na nas, kao što to rade vekovima. Žele da nas istrebe. Logično, to neće javno priznati, već će, kao i uvek, koristiti potomke komunista (vidi izjavu Igora Šoltesa, unuka druga Bevca i Pepce Kardelj) i njihove proverene saveznike: ustaše, Šiptare i ostale perjanice „demokratskih“ promena. Moćnici ne znaju ili neće sebi da priznaju – samozavaravanje i laganje sebe nije privilegija samo malih – da je jedan istorijski period završen.
Iduće godine biće dve stotine godina od Francuske revolucije (1789) i godišnjica rušenja Berlinskog zida (1989). SSSR je nestao, kao i mnoge države u Evropi. Umesto starih pojavilo se mnoštvo novih.

OD NEVERICE DO BEZNAĐA Komunizma nema više, bar u Evropi, a dok su „pobednici“ slavili, nisu ni primetili da se njihov ideološki koncept neoliberalizma i slobodnog tržišta nije primio kod država oslobođenih od komunizma, jer sem opšte pljačke i pri(H)vatizacije nije ništa dobro doneo narodima koji su ga željno očekivali. U međuvremenu neoliberalizam se najblaže rečeno ofucao i u državama koje su ga stvorile. U početku se javila neverica kod mnogih ljudi uz pitanje šta se to dešava s nama? Pa nema više komunizma i Sovjeta, a nama ništa nije bolje? Naprotiv, sad je gore. Kao i obično, od neverice do beznađa potrebno je neko vreme da prođe. I vreme je prošlo. Beznađe je stiglo.
Svidelo se nama ili ne, izgleda da je za lečenje beznađa evrounijatske kamore i Rimske kurije najbolje pozvati tradicionalnog lekara, a to je Rusija. Rusija je izlečila tevtonske vitezove Rimokatoličke crkve, Napoleona, Kajzera, Hitlera… Imena lekara su poznata: Kutuzov, Žukov, Rokosovski. Tako bar predlaže Konstantin Borisov. Mi Srbi bismo rekli: Na ljutu ranu ljut lek!
Možda je iduća godina prilika da se i mi Srbi upitamo: Kakva je naša uloga u stvaranju moderne Evrope? U kojoj su međusobnoj vezi Karađorđev ustanak, Napoleonovi ratovi, ustanak Miloša Obrenovića i Bečki kongres? U arhivama mnoga dokumenta su sačuvana. Vreme je da izađu na svetlost dana i pruže neke odgovore.
Zato, braćo Srbi i sestre Srpkinje, bez straha. Ne budimo lenji! Povezujmo se međusobno. Sakupljajmo snagu, duhovno i materijalno jačajmo. Budimo spremni da odgovorimo na svaku provokaciju, na svaki napad. Neće biti lako, ali odbranićemo sebe. Nije nam prvi put.
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana. Molimo se za zdravlje Asanža. Pomozimo našoj braći i sestrama koji žive na Kosovu i Metohiji. Budimo na strani božjeg čoveka Arno Gujona. Čuvajmo Republiku Srpsku. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *