Сарадња као кључна реч

НИС је добитник плакете Факултета техничких наука у Чачку

Компанија НИС добитник је плакете Факултета техничких наука у Чачку којом је ова високообразовна установа званично изразила захвалност НИС-у за унапређивање квалитета рада студената и запослених на факултету, заштиту животне средине у академској четврти Града Чачка и побољшање квалитета ваздуха у локалној заједници.

ОДГОВОРНОСТ ПРЕМА РЕСУРСИМА Плакета НИС-у је уручена као захвалност за завршетак пројекта под називом „Унапређење енергетске ефикасности Факултета техничких наука у Чачку са циљем побољшања квалитета рада и ваздуха у локалној заједници“, који је подразумевао замену старих металних фасадних прозора алуминијумским. Пројекат је подржала компанија НИС кроз свој програм друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“.
Ово значајно признање НИС је добио на свечаности приређеној поводом Дана Факултета техничких наука у Чачку, током које су награђени најбољи студенти овог факултета и уручена признања привредним субјектима. Свечаности су присуствовали представници Града Чачка, професори и студенти Факултета техничких наука у Чачку, Универзитета у Крагујевцу, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и представници компаније НИС.
Стари прозори на згради факултета били су енергетски неефикасни, што је директно утицало на потрошњу угља за грејање зграде, а самим тим на повећање емисије штетних гасова у околину. Резултат мерења емисије гасова, које је реализовао Завод за заштиту здравља у Чачку, показао је да су емисије прелазиле граничне вредности и самим тим неповољно утицале на еколошку ситуацију и јавно здравље грађана Чачка. Компанија НИС, којој је међу приоритетима пословања одговорност према ресурсима и заштита животне средине, подржала је овај пројекат кроз свој програм друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“ у износу од милион и по динара.

ДРУШТВЕНА ОДГОВОРНОСТ КАО СТРАТЕШКО ОПРЕДЕЉЕЊЕ Небојша Митровић, декан Факултета техничких наука у Чачку, говорио је о 43 успешне године постојања факултета, али и о спроведеним пројектима за побољшање његовог рада и компанијама које су у томе помогле. „Сарадња је кључна реч. Да бисмо имали добре услове за рад било је потребно да побољшамо инфраструктуру у згради нашег факултета. У том смислу изванредну подршку смо добили од Нафтне индустрије Србије кроз програм ’Заједници заједно’, захваљујући чему смо успели да променимо прозоре“, нагласио је Митровић.
Стефан Деспотовић, директор Департмана за екстерне комуникације НИС-а, овом приликом изјавио је да је друштвена одговорност стратешко опредељење НИС-а што није само фраза већ темељна пракса која се свакодневно потврђује. „Пројекат који смо ове године подржали на вашем факултету је потврда тог опредељења. Када говоримо о сарадњи НИС-а са Градом Чачком, желео бих да истакнем да је она изузетно добра, и то не само у домену пословних активности, већ и на пољу друштвено одговорних пројеката. Компанија НИС и Чачак већ пет година успешно сарађују у оквиру програма ’Заједници заједно’ и за то време смо реализовали око 30 пројеката на територији Града. Наш циљ је заједнички – креирати бољу будућност за заједницу у којој живимо и радимо. Могу да најавим да ћемо у годинама пред нама реализовати још успешних пројеката“, навео је Деспотовић истакавши да је признање које је примио изузетно важно за компанију НИС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *