ДЕЦЕНИЈА ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“

10 година рада НИС-а и локалних партнера на добробит грађана Србије

  • Партнерство НИС-а са 12 градова и општина широм Србије
  • Реализовано више од 900 друштвено-одговорних пројеката за 10 година
  • Уложено више од милијарду динара у развој локалне заједнице

У Београдском драмском позоришту вечерас је свечано обележена деценија НИС-овог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ и вишегодишњег успешног партнерства компаније са 12 локалних заједница широм Србије.

Током овог периода НИС је са својим пријатељима из градова и општина у којима послује предано радио на унапређењу квалитета живота грађана, а успех програма „Заједници заједно“ у првих 10 година огледа се у подршци НИС-а више од 900 пројеката у чију реализацију је уложено преко милијарду динара.

Свечаном догађају присуствовали су Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, представници Владе Републике Србије, представници 12 партнерских градова и општина: Београда, Новог Сада, Чачка, Ниша, Панчева, Пожаревца, Зрењанина, Кикинде, Кањиже, Србобрана, Житишта и Новог Бечеја, као и многобројни гости и носиоци пројеката који су реализовани у деценији за нама.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев, je овом приликом изјавио:

„Успешно пословање једне компаније добија своју праву вредност у ономе што је уложено у будућност и заједницу у којој радимо и живимо. НИС није само велики пословни систем, већ и добар корпоративни грађанин, блиски комшија и пријатељ. Кроз програм  „Заједници заједно“ већ 10 година доприносимо развоју 11 општина и градова у Србији. Са великим поносом гледамо како некадашње идеје и пројекти постају бољи део живота за њихове житеље. Скоро хиљаду  пројеката и више од милијарду динара које смо уложили – биланс је прве деценије. Пред нама су нови изазови и, сигуран сам, нови успеси. Улагање у заједницу је наше потврђено стратешко опредељење. Сваки корак у њеном напретку је и корак до наших циљева, јер у заједници смо – заједно“.

Градоначелник Београда, проф. др. Зоран Радојичић нагласио је значај улагања компаније НИС у социјалне пројкте од којих корист имају сви грађани Србије.

„Сарадњу са компанијом НИС могу да оценим изванредном. Као што знају и Београђани 160 пројеката који доприносе  бољем квалитету живота грађана. За ову годину имамо три врло значајна пројекта, чија је вредност 20 милона динара. Један од њих је еколошки пројекат, који подразумева куповину два електрична аутобуса који ће возити наше госте и суграђане у центруалном делу пешачке зоне. Други пројекат је отварање „call“ центра у циљу унапређења социјалне заштите, док  трећи подразумева набавку новог апарата за биохемијску анализу у приградском насељу града,  где ће суграђани на лакши начин моћи да дођу до резултата. Све то што НИС ради за Београд, ради и за Србију.  Као типичан пример је донација НИС-а Тиршовој дечијој клиници, што је значајно не само за децу из Београда, већ из целе Србије. Пројекат „Заједници заједно“ је у ствари пројекат од пријатеља пријатељима.“

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић истакао је значај сарадње са компанијом НИС у оквиру програма „Заједници заједно“.

„Кроз овај програм до сада је реализован 31 пројекат у које је уложено 42 милиона динара. Од свих пројеката који су реализовани, истакао бих скејт парк за младе, две теретане на отвореном, на нашем градском бедему, информатичко одељење Чачанске гимназије, Технички факултет, Агрономски факултет. Оно што бих посебно нагласио  јесте полигон који је кроз програм „Заједници заједно“, добила школа за основно и средње образовање особа са инвалидитетом „1. новембар“, који је пуно помогао нашим суграђанима са посебним потребама за развој психомоторних активности. Све наведено показује да је НИС најозбиљнија и најодговорнија друштвена компанија у Србији“, истакао је Тодоровић.

Градоначелник Панчева, Саша Павлов изразио је велику захвалност НИС-у на дугогодишњој сарадњи и истакао најзначајније пројекте које је компанија до сада подржала.

„Заједници заједно“ је програм који нам је обезбедио пре свега да наставимо и на већи ниво подигнемо организацију многих културних манифестација по којима је град Панчево познат. Реализовано је укупно 165 пројеката из различитих области као што су  образовање, наука култура, одрживост и екологија, чија је вредност 152 милиона динара. Споменуо бих да је уложен значајан новац у лабораторију наше Техничке школе „23. мај“ и да је захваљујући управо компанији НИС отворен нов образовни профил, техничар за обраду нафте и гаса, као занимање које има своју будућност запослења у нафтној индустрији Србије. Поред бројних реализованих пројеката, овом приликом навео бих још  и реновирање свечане сале Народног музеја у граду Панчеву, подизање функционалности Дома омладине, као и опремање културног центра“.  

Додатне информације:

Кроз програм „Заједници заједно“ НИС је до сада подржао реконструкцију вртића, паркова, игралишта и школа, опремање школских лабораторија и учионица, као и реализацију  пројекaта из области образовања и науке, културе, екологије, спорта, јавног здравља и социјалне заштите. У јубиларној години спровођења програма друштвене одговорности “Заједници заједно“, компанија НИС је својеврсним „караваном“ обишла све партнерске градове и општине широм Србије са којима сарађује, прослављајући деценију успешног пријатељства. И у 2018. години компанија наставља да улаже у пројекте чији је циљ побољшање квалитета живота грађана локалних заједница, подршком 26 пројеката за чију реализацију је опредељено 114,5 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *